onsdag, oktober 13, 2010

Några större förändringar är inte att vänta...

Det var frågan om den borgerliga sjukförsäkringen som vände valdebatten den sista veckan i valrörelsen 2010, om detta råder det i alla fall hos mig inga tvivel om. Alla de enskilda fallen som Fredrik Reinfeldt och alliansens försökte krumbukta sig undan skadade den prydliga fasaden och blottade en kall och cynisk politik, genomförd för att hitta utrymme för sänka skatterna för dem som redan har ett jobb.


Det är ett faktum att den tidigare regeringen nu är en försvagad minoritetsregering och orsaken till detta kan mer eller mindre tillskrivas den tidigare socialministern Christina Husmark Pehrsson och den borgerliga sjukförsäkringen. I dag så meddelar hennes ersättare, Ulf Kristersson att inga större förändringar är att vänta.

Genom media träffas vi av de enskilda fallen som drabbas av den borgerliga sjukförsäkringen. Vi ser ett system som enögt lyder rådande lagstiftning, ett system som ser till att den enskildes unika situation INTE skall vara avgörande för Försäkringskassans bedömningar. Kristersson meddelar att han är beredd att till och med med förstoringsglas och leta fel och brister, men att är det inte på något vis en förändring av den grundläggande reformen man genomfört.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen, frågan om sjukförsäkringen kommer att vara med under valrörelsen 2014 och då kanske det kommer vara Reinfeldts tidigare trätobroder Kristersson som offras som statsråd. I dag är det 1436 dagar kvar till valet, och jag kommer återkomma till frågan om den borgerliga sjukförsäkringen, och som det ser ut på Kristerssons hållning så kommer det bli många gånger.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
Krassman / In Your Face

8 kommentarer:

Arbetande Vuxen sa...

Inget nytt under solen då. Under fyra år försökte S med draghjälp av MP och V lura oss väljare att rösta Sverige tillbaka till 70 talet och ett bidragsfokuserat högskattesamhälle.

Är det här det enda ni har och komma med inför ytterligare fyra år i opposition?

Om du missat det så är det klart kommunicerat att den sittande regerningen kommer att titta på detta - man har fyra år på sig att ordna upp saker och ting.

Unknown sa...

HIV: Största möjliga tyssssssssstnad...

Våldtäktsmän

Yves Bonnefoy, Nobelpriskandidat

Människor drivs till självmord i psykiatrin!

- Peter Ingestad

Skriver inte på aretstid sa...

Inget nytt under solen då "arrogansen" kommer att vänta fyra år med att låtsas att de tänker ordna upp saker och ting.

Arbetande Vuxen sa...

Väljarna tycker upenbarligen att alliansens sätt att styra Sverige fungerar. Nåt ni inom de rödgröna inte kan svälja eller hur? S har suttit så länge med makten så man tar det för självklart och surar nåt oerhört när väljarna inte längre fattar att höga skatter, ovalfrihet i t.ex skolan och kommunister i regeringen inte är nåt "Svenne Banan" vill ha. Tydligaste tecknet är ju att Mona Sahlin sitter kvar efter att ha styrt partiet rakt ner i diket. Sjukdomsinsikt saknas helt enkelt. Det står 2010 i kalendern och inte 1975. DDR har fallit. Världen har gått vidare men S vill tillbaka till Olof Palmes dagar. Jävla tragiskt egentligen.

Krassman sa...

@Arbetande vuxen
Nej det var inte vad väljarna tyckte, det var vad 49,3 procent av väljarna. Om du menar med att inte svälja så får jag faktisk hänvisa till att 43,6 procent av väljarna ville se en annan politik men på dig låter det som att hela Sverige röstade på Alliansen. Sorry, du arbetande vuxen men så är det inte.

Att du sedan inte vet ett skit om att det var de med över 40 000 i månaden som skulle få högre skatt i vårt förslag, att det inte finns något planerat förbud mot friskolor och att Vänsterpartiet inte längre är ett kommunstyrelse har du som vanligt missat.

Du får gärna försöka skriva vår historia, men om sanningen nu skall fram så måste jag säga att du gör ett satans dåligt jobb av det. Jävligt tragiskt att du har en sådan helt onyanserad bild av verkligheten, men vadå. Du kanske växer upp en dag du med.

Arbetande Vuxen sa...

Ganska talande om hela det rödgröna valarbetet. Ni rabblar siffror medans väljarna vill ha nåt annat. Ideer visioner kanske.

Krassman sa...

@Arbetande vuxen
Ha ha ha, ja politikersjukan att rabbla siffror är svår och smittsam. Vad pratade alliansen om då som du kommer ihåg så väl. Mer av samma kanske.....eller var det deras idéer och visioner som spöade oss på valdagen tror du?

Arbetande Vuxen sa...

Valet eller visionen om ett DDR Sverige modell 1975 eller nåt som är lite mer anpassat till den globala bilden i världen 2010 kanske? Hur ni rödgröna än vrider och vänder på det förlorade ni valet. Nåt ni sossar tydligen inte kan smälta.