fredag, oktober 01, 2010

Marionett eller frisk fläkt?

Idag så meddelade Fredrik Reinfeldt att hans vänstra hand, Per Schlingmann, avgår som Moderaternas partisekreterare. Visst kan det finns intresse kring frågan om hans ersättare, men det som egentligen är det intressanta med denna förändring är vad Schlingmann nu själv skall göra. För mig var det ställt utom allt tvivel att han skulle ta plats i regeringen men eftersom han nyligen blivit svensk medborgare så har det tåget gått.


Jag skickade direkt ett sms till Antonsson och gratulerade till det nya jobbet men insåg sedan mitt misstag. Med mer eftertanke på ämnet så landade jag i att Niklas Wykman skulle få något av de två nya jobben, detta eftersom han så sent som igår meddelade att han inte ställer upp för omval som MUF:s ordförande, men även detta visade sig vara helt fel.

Nu skall Moderaterna satsa på kvinnorna och klimatet, även detta en strategi som Schlingmann drejat. Sofia Arkelsten tar nu över Schlingmanns uppdrag och Gunilla Sjöberg blir biträdande. Arkelsten talade mycket om just klimat och miljöfrågan vilket tveklöst kommer att göra Centerpartiet som kallar sig alliansens gröna röst gröna, av avund. Valet av Arkelsten är intressant av flera anledningar men mest intressant är om hon blir en marionett eller en frisk fläkt som kommer fylla Schlingmanns plats med nytt spännande innehåll?

Gammelmedia på detta:
DN
/ SvD / DN2 / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Jinge / Alliansfritt Sverige /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: