tisdag, september 28, 2010

Bra minne men kort, Eriksson

Nåja, hur regeringsfrågan löser sig skall vi alla bli varse om, men det är ganska underhållande att läsa självutnämnda experter som i borgerliga media spekulerar om det rödgröna samarbetets framtid. Ta bara Göran Eriksson på SvD som ett exempel. Hans analys är att MP tar ett första steg för att lämna det rödgröna samarbetet, eftersom de kan tänka sig att göra upp med alliansen i enstaka frågor.

Mediedramaturgin saknar motstycke i detta konstnummer men det faktum att politiska överenskommelser skett kontinuerligt över blockgränserna under den gångna mandatperioden verkar flertalet skribenter glömt, så även Eriksson. Att Miljöpartiets har delat synen på migrations och invandringspolitiken med de borgerliga tycker jag innehåller föga nyhetsvärde och orsaken till varför detta inte tas upp av diverse skribenter kan vi nog alla räkna ut.

Efter valet 2002 pågick seriösa samtal om en koalitionsregering mellan Miljöpartiet, Folkpartiet, Centern och KD. Så sent som sommaren 2009 höll migrationsminister Tobias Billström presskonferens tillsammans Miljöpartiets Mikaela Valtersson om att de ska utreda frågan om arbetskraftsinvandring - på regeringens uppdrag. Något som jag tycker förändrar bilden något av MP:s ambition att göra upp med alliansen, än den som diverse skribenter ger.

Att MP nu inte engagerat sig mer i denna fråga under mandatperioden är de nog själva ganska tacksamma över idag. Den 29:e augusti gick Tobias Billström ut och deklarerade att de gångna fyra åren av borgerlig integrationspolitik var fyra förlorade år. – Jag erkänner att vi misslyckats med integrationen men om man vill bli frisk måste man först erkänna att man är sjuk, berättade då Moderaternas integrationspolitiske talesperson. Om Miljöpartiet hade velat varit med på den pressträffen tvivlar jag på, inte ens ansvarig minister Nyamko Sabuni från Folkpartiet medverkade.

Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2 / DN / Expressen / Aftonbladet / Expressen2 / DN2 /

Nymedia på detta:
Ankersjö / Svensson / Johan Westerholm / Peter Högberg / Birger Schlaug /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: