måndag, september 27, 2010

Studie i mörkblått navelludd

I dag så ger sig Claes Arvidsson på konststycket att skriva något som skall uppfattas som en framtidsberättelse över Socialdemokratin. Detta utifrån sin egen horisont av mörkblått navelludd. I sin iver att smäda Sveriges största parti utmålar Arvidsson Socialdemokraterna för att tillsätta kriskongresser, kriskommission med en krisledning under krisartade former och just detta gör att han landar i att bli en parodi på sig själv.


Arvidsson försöker med valda utfall hitta poänger för att påskina att Sveriges största parti inte skulle vara en samhällsbärande faktor att räkna med. Hans enögda analys av Socialdemokratins utveckling i Europa kan inte se som något annat än en konservativ eldsjäl som skyr solidaritet och skatt efter bärkraft likt en vampyr skyr vitlök och vigvatten. Socialdemokratin är Arvidssons demon som skall misskrediteras och han verkar tro sig själv stå med en silverpåle ovanför en sovande Mona Sahlin.

Socialdemokratin är uträknad och nu skall dödsstöten utdelas, tror han. Desperation lyser igenom och han sluggar vilt och hoppas på en träff som gör att partiet som bildades 1889 går ner för räkning. Att Socialdemokraterna i Grekland fått väljarnas förtroende att lyfta landet ut krisen måste tveklöst hålla Arvidsson vaken om nätterna. Hans krönika med drapor om Socialdemokratin som gubbig, maktfullkomlig och hans villkorslösa lovsong till borgerligheten som det enda statsbärande är unken och tillskrivs av undertecknad som hans "all time low" i analys vilket tangerar Folkpartisten Ulf Öfverbergs nivå i DN.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: