onsdag, september 15, 2010

En röst på Fi och PP är förlorade röster

Under den senaste tiden så har Gudrun Schymans Fi och Rick Falkvinges Piratparti levt en osäkert i opinionen. Trots återkommande utspel från dessa två partier så har aldrig något av dessa partier varit i närheten av att ta plats i Sveriges riksdag. Att dessa två partier skulle vända sitt hopplösa utgångsläge och bli valets vinnare har nog de flesta insett att det inte kommer ske, trots att det fortfarande finns så många osäkra väljare.

Jag tvingas konstatera att som läget är så är en röst på Gudrun Schyman och Fi ger en röst på den borgerliga alliansen. En röst på Fi eller PP kommer med största sannolikhet att bli förlorade röster och risken är att vi får se fyra år till av borgerligt styre som betyder en förlorad kamp för ökad jämställdhet, bibehållen FRA-lag och ännu mer integritetskränkande lagstiftning och övervakning.

Båda dessa partier har ett berättigande i politiken och jag delar deras syn i ett antal politiska frågor. Men vad varje väljare måste ställa sig, nu när media med tydliga borgerliga kopplingar skriver om stödröster till KD och C är vad en röst på Fi eller PP kommer att betyda. Valet kommer att bli jämt men jag säger att dessa röster kommer att betyda fyra år till av borgerligt styre, och i värsta fall med SD som vågmästare.

Gammelmedia på detta:
Expressen /

Nymedia på detta:
HBT-Sossen /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: