lördag, september 11, 2010

SD och det återkommande inslaget

Expressen skriver i dag om Expo:s granskning av SD och deras kandidater inför valet nästa söndag. Föga förvånande så visar det sig att 51 av Sverigedemokraternas kandidater har kopplingar till den rasistiska vit makt-rörelsen. Åtta av dem är före detta medlemmar i högerextremistiska Nationaldemokraterna. En av dessa deltog dessutom som frivillig legosoldat i Pluton Viking i inbördeskriget på Balkan.

Kandidat för SD på väg till fullmäktige i Borås ....

Av de 233 kommuner som SD kandiderar i finns det SD-politiker med kopplingar till vit makt-rörelsen i 28. I ytterligare sju kommuner finns kandidater som tidigare varit medlemmar i högerextremistiska Nationaldemokraterna. SD:s återkommande inslag med kopplingar till nazister och rasister verkar liksom aldrig att försvinna, och frågan är väl om detta förvånar någon. Att de slängt militärkläderna på hyllan och polerat sin fasad uppvisar ju en lika grund trovärdighet som om att Moderaterna skulle vara ett arbetarparti och företräda alla i samhället.

SD kommer alltid förbli ett parti för främlingsfientliga, rasister och homofober. Ett parti som är Sverigefientligt och som hämtar sin näring i att göra skillnader på människor, istället för att se våra likheter. SD kommer för alltid var en sockerbit för spyflugor att samlas på. Deras försök att verka som vackra och demokratiska fjärilar kommer aldrig att lyckas.

Gammelmedia på om SD:
Expressen / DN /SvD / Aftonbladet
/

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Filosoferar PeO sa...

Detta visste vi väl redan eller hur? Vad är nytt i att "SD kommer alltid förbli ett parti för främlingsfientliga, rasister och homofober"? Dvs dom som inte känner sig hemma i nåt av de andra politiska partierna. Den moraliska paniken vad gäller SD känns ganska överdriven. Att ett sånt parti uppstår i Sverige - när det finns liknande partier över hela Europa - är väl inte egentligen konstigt? Eller trodde nån att vi är annorlunda här i Svedala? Masoud Kamali kom ju fram till att det i Sverige finns en "institutionaliserad rasism" eler om det kallades "Strukturell diskrimnering" eller nåt. Att SD växer är inte konstigt och vi kan ju tycka dom är hemska och idioter och dumma jävla bönder men - och det är min poäng - dom finns och vi kan inte tänka bort dom. Bjud in dom i debatten så kommer dom att hänga sig själva. Martyrskapet gör dom bara starkare.

Vonkis sa...

Det är verkligen skrämmande att så många inte vill se kopplingen SD har med diverse naziströrelser.

Men kanske avvecklar SD sig självt snart, om Filip och Fredriks strategi fungerar som den är tänkt.

Krassman sa...

@PeO
Moralpanik, knappast min gode PeO. Att inte dela den grundläggande värderingen att alla människor är lika mycket värda handlar inte om moral, det handlar om något annat.

SD och deras värderingar har funnits i Sverige så länge det funnits människor. NSDAP hade 55.000 medlemmar i Sverige 1947, vilka bär idag deras budskap?

Självklart skall dom in i debatten PeO, Jag tar den med dom så fort jag kan men det verkar ha tröttnat på Krassman och hans energi. Martyrer skall dom inte få bli, rasismens fula tryne skall bemötas varje gång det dyker upp. Trevlig helg killen och kul att du hör av dig, det var länge sedan sist.

@Vonkis
En del vill glömma, men vi får hjälpas åt och påminna om denna polerade yta Vonkis! SD-ND-Motståndsrörelsen-Info 14 och alla andra rasister är en jävla skamfläck för Sverige.