lördag, september 04, 2010

Något inom felmarginalen i dag?

I dag har vi den stora äran att vakna upp till Expressens mätning genomförd av Demoskop. Mätningen ger Alliansens en ledning på 6,5 procent och Moderaterna är det största partiet. Ingenstans i artikeln kan jag hitta någon hänvisning till vilka siffror som är statistisk säkerställda och det skall bli intressant och ta del av dessa. Kan dock redan nu läsa mig till att det varit dessa parametrar som gällt i Demoskops tidigare väljarbarometrar:


"En förändring är statiskt säkerställd om den för partier med ca 35% stöd är större än +/- 4,2 %, för partier med ca 25% stöd större än +/- 3,8%, för partier med ca 10% stöd större än +/- 2,6 % och för partier med ca 5% stöd större än +/- 1,9%." Om det nu är dessa siffror som gäller även i denna mätning som nu kavlas ut kommer den att vara snarlik de flesta andra mätningar vi tagit del av den senaste tiden. Förändringarna är inte inom den statistiska felmarginalen, för något parti.

Det spekuleras friskt om stödröster och vilka frågor som förflyttat vilka väljare och om grannen Bengtsson valde rätt färg på bilen. Här om dagen såg vi en mätning som visade att KD tappade 20 procent av sina väljare, på en vecka. 15 dagar kvar till valet och på kvällen den 19:e september kan vi konstatera vilka förändringar som verkligen var inom felmarginalen, men fram tills dess så kan vi väl fokusera på politiken istället.

Gammelmedia på detta:

Expressen / SvD / Aftonbladet / DN /

Nymedia på detta:

Röda Malmö / Kent Persson / Svensson / Peter Soilander / Peter Högberg / Magnus Andersson / Alltid rött alltid rätt / Åsikter om allt /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Unknown sa...

Denna förbannade stupstocksregel i sjukförsäkringen

Från den lilla människa (Aftonbladet)
Min barndomsväns mamma tog livet av sig häromåret. Hon mådde inte bra efter alla dessa tvister som hon hade med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att göra. Hon hoppade ner framför ett tåg. Tårarna strilar nedför kinden när jag skriver detta. Nu kanske några kan förstå vad Alliansen har skapat?! Jag vill heller inte leva i detta Ta från de fattiga och ge till de rika. Jag önskar jag var Robin Hood, men det är jag inte.
En stackare som blev drabbad av stupstocksregeln i sjukförsäkringen

Fakta mer än 50 000 kommer att bli utförsäkrade med en besparing på 22 miljarder
Så slutsatsen blir att alliansen gör allt för att sänka skatten för de rika på andras olycka, en som dagligen hjälper dessa människor och ser konsekvensen