onsdag, september 01, 2010

Alliansens svagaste länk

Dom kallar sig alliansens gröna röst och har fullkomligt abdikerat med sin höga svansföring när det gäller klimat och miljöfrågorna. Centerpartiet har under den senaste mandatperioden visat att valspråket makten framför allt har varit den rådande förhållningen till politiken. Maud Olofsson har sedan valet 2006 fört partiet stadigt nedåt och partiet har uppvisat en kraftig kräftgång i opinionen.


DN har gjort en sammanställning som på ett fint sätt visar Centerpartiets ras hos väljarna. Sedan valet 2006 så partiet tappat 33 procent av väljarna. Maud Olofsson uppvisar samma brist på sjukdomsinsikt som KD:s partiledare Göran Hägglund när det gäller det vikande väljarstödet. I dagens DN så meddelar hon att hon ”vet att vi har en stark väljarbas”. Samma resonemang som fick Hägglund att mena att partiet hade stor potential, eftersom det var många som var mot könsneutrala äktenskap.

Centerpartiet kampanj handlar nu om att svartmåla vårt gemensamma trygghetsförsäkringar och vurma för jobben, som är subventionerade via våra skatter. RUT-avdraget skall utvecklas och omfatta fler tjänster och man kan ju bara undra om detta är ett arv från den tiden då man verkligen företrädde jordbrukarnas villkor och situation, en tid för länge sedan. Nu är man Sveriges rikaste parti, i pengar räknat, men när det gäller nya politiska uppslag så är det stor fattigdom. Det skall bli intressant och se om Mauds profetia om väljarbasen slår in, men jag har mina tvivel.

Gammelmedia på detta:
DN /

Nymedia på detta:
Peter Högberg / Jinge /


Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Tharand sa...

Än så länge har Maud varit tyst i valrörelsen, jag har hört mer av Eskil Erlandsson som sköter sig ganska bra än Maud, men förr eller senare måste hon börja prata igen och då är jag övertygad om att opinionssiffrorna dalar igen.

Moderater kommer stödrösta förvisso men som statsvetarna säger är det nog större chans att centerpartiet åker - det är bara att gå in på mörkblå di.se för att se att även borgerliga väljare "tar sig för pannan" och uppmanar till "vakna svenska folk" för Maud Olofssons inkompetens (hon hade 2:a i alla ämnen utom Samhällskunskap där hon klarade en 5:a i gymnasiet och saknar i övrigt utbildning - värre än Sahlin till och med...)

Krassman sa...

@Tharand
Tack för kommentaren och jag kan bara hålla med dig, du har så rätt så rätt. Eskil kan sitt jordbruk och är en "äkta" Centerpartist. Han vill väl och hans uppsåt är ärligt, men likt förbannat är han lurad.

perankersjo sa...

Jag säger som Mona Sahlin:

-GÄÄÄÄÄÄSP...

/Per

Anonym sa...

Centern är det partiet som förändrat sig mest under denna mandatperiod.

Det är ett skämt att kalla dem för centerpartiet.

Det var korrekt för 15-20 år sedan.

När jag tänker på Eskil så kommer jag att tänka på detta.

http://www.youtube.com/watch?v=IBrybugODSA