onsdag, september 15, 2010

Till Fredrick F

Fredrick Federley har har blivit nedslagen av fyra typer utanför sin bostad i Hammarby sjöstad. Nog för att Moderaten Christoffer Järkeborn försöker ragga röster på sin slogan "Tryggt och snyggt i Sjöstaden", men att tror att denna attack som dessa puckon utfört har något att göra med att Sjöstaden skulle vara otrygg tror jag har fel. Idioterna som utförde attacken tog hans plånbok, men chansen att detta skulle vara ett rån ser jag som noll.


Federley är en politiker som engagerar och den personen som han är älskar man eller hatar man. Jag tillhör gruppen som går under den första kategorin. Jag ogillar hans politik, hans arroganta framtoning, och tramsiga bortförklaringar, om sanningen skall fram så ogillar jag nog allt han gör. Men bortsett från det så respekterar jag honom och hans sätt att vara.

Federley behövs, och detta vill jag att du, Fredrick Federley skall veta. Jag uppskattar ditt sätt att vara och den dagen du ändrar dig för att någon annan vill det eller för att du hotats eller fått spö som ikväll, så har dom vunnit. Dom som inte kan acceptera att det finns människor som faktisk vågar följa sitt hjärta, för de kommer alltid att hata människor som dig. Men dom skall inte vinna, du skall fan i få ett lika tragiskt slut som det i Brokeback Mountain.

P.S
Åk mer taxi i framtiden, men fan inte på mina skattepengar ;-)

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Expressen /


Nymedia på detta:
Norha4you´s weblog
/Tankar från en gråsäl / Mymlan / Min klon är snyggare än.... /

Krassman / In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Inte så dumt att även politiker får känna på lite av det eskalerande våldet i samhället.
Kanske prioriteras då denna fråga lite högre på den politiska dagordningen.

Pappan sa...

Fint skrivet. Kanske du kan säga mig var alla fina skriverier, och stora rubriker, är om David von Arnold, politikern i Malmö som häromdagen utsattes för inte bara misshandel utan därefter även tortyr (ett hakkors skars in i pannan på honom med kniv) och slutligen en skenavrättning (de två maskerade terroristerna drog hans huvud bakåt så att halsen blottades, varefter de skar honom från öra till öra.

Det lär ha dröjt ett tag innan han insåg att han inte var mördad, utan bara rispad, vilket dock torde ha vaccinerat honom och hans närstående från varje form av ideellt engagemang.

En klassisk märkning. Men historisk i Sverige, såtillvida att det är vår förste politiker som utsätts för tortyr och skenavrättning.

Men ingen ställer sig upp och protesterar.

Kan det bero på att terroristerna talade arabiska och politikern kandiderade för SD?

Det vill man inte tro. Eller hur?

Pappan

Anonym sa...

Det skulle ju underlätta att få fast dem om media gick ut med ett utförligt signalement (hårfärg, dialekt/brytning, klädsel, ögonfärg etc.) på brottslingarna oftare. Detta gäller oavsett om de var chokladbruna nysvenskar eller snövita etniska skinnskallar. Om man gav ut signalementen konsekvent så tror jag dels uppklarningsprocenten skulle öka samt diverse extremgrupperingars tjat om att media vitpixlar upphöra.

Krassman sa...

@Anonym 21:23
Är du helt brännd eller? Det politiska våldet och hoten i Sverige har ökat markant, detta gäller även andelen hatbrott.

Att insinuera att politiker, som mig själv, inte skulel vara insatta eller prioritera våldsbrotten är ju fan det larvigaste jag hört.

@Pappan
Jag har läst om denne Sverigedemokrat och att han blivit attackerad tidigare. Helt oacceptabelt även detta, precis som denna attack mor Arnold.

Att Arnold inte får lika uppmärksammade rubriker beror säkert på att han är aktiv i SDU. Att han uttsatts för detta är oacceptabelt men jag kan dock se skillnader i hur det politiska våldet som SD:are utsätts för används i ett syfte som är något helt annat.

Federley skulle aldrig spela matyr och lägga ut klipp på YouTube där han skulle misstänkliggöra någon. En klar skillnad mot SD:s agerande kring de attacker som Arnold fått utstå.

@Anonym 22:12
Jaha, och varför det då? Syftar du på att allmänheten skall springa ute och leta efter misstänkta eller?

Varför inte bilda ett litet medborgargarde som samlar in misstänkta och frihetsberövar människor. Wow, verkligen en bra idé anonym, eller så låter vi istället Polisen sköta allt polisiärt arbete och media sköta sitt.

Arbetande Vuxen sa...

Att insinuera att politiker, som mig själv, inte skulel vara insatta eller prioritera våldsbrotten är ju fan det larvigaste jag hört.

Kanske inte så larvigt trots allt. I många år har ju praxis varit att det alltid är synd om gärningsmannen och han får stöd och hjälp medans offret så gott som undantagslöst glöms bort. Det finns tusentals och tusentals exempel på detta - t.o.m. polisen själva erkänner att det finns en grundsyn att helt fokusera på gärningsmannen. Har själv varit med om detta då jag blev misshandlad och fick kläder förstörda. Jag skulle själv kontakta killen som slog och sparkade mig och be om ersättning. Ingen så mycket som ens frågade hur jag mådde efteråt eller om jag behövde stöd eller hjälp. Detta var på 80 talet men jag tror knappast det ändrats.

Dådet mot Ferderley är ju avskyvärt, fegt och ett direkt påhopp på demokratin. Man mår ju illa och hoppas att detta skall klaras upp och de skyldiga får sitt straff.

Anonym sa...

Pappan

Jag tror inte att Fredrick slagit ner sig själv. Däremot verkar det som om David von Arnold själv åsamkat sig sina skador
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7808276.ab

Krassman sa...

@Pappan
Ops, med tanke på SD:s tidigare filmer och utpekande av om David von Arnold som martyr så är jag inte förvånad.

Pappan sa...

Verkar och verkar... Dessa halsbrytande uppgifter kommer alltså dagen innan valet, från en journalist vars skrå just i en allt mer uppskrivad, för att inte säga hysterisk ton tävlat med varandra i olika sätt att misskreditera SD. Detta kan rimligen inte ha undgått någon läsande, lyssnande människa, alldeles oavsett vad man själv tror och tycker om SD.

Igår, när de lät bankfolk komma med bekymrade expertutlåtanden om hur instabil ekonomin skulle bli (läs=hur höga våra räntor skulle bli)om vi var dumma nog att rösta på SD, då tänkte jag: jisses, vad i hela friden skall de komma med i morgon nu då, detta tar ju priset!

Men de lyckades. von Arnold har alltså skurit in ett hakkors i sin egen panna och därefter skenavrättat sig själv genom att skära sig från öra till öra.

Hetsigt väsande på arabiska förstås.

Detta anmäldes för en vecka sedan, är fortfarande under polisutredning och en rättsläkare uttalar sig om det under pågående utredning? På en lördag? Dagen före valet? Efter den grövsta mediasmutskastningen mot ett parti i svensk historia?

Ni får ursäkta men jag finner det inte helt sannolikt.

Pappan

http://murslev.blogspot.com/2010/09/hakkors-i-pannan.html

Pappan sa...

...speciellt som det visar sig att det inte alls var en rättsläkare som kom med ett uttalande, utan en helt vanlig underläkare. Anonym därtill.

Man kommer att tänka på justitiemordet på Littorin medelst Aftonbladets oförglömliga kronvittne "Anna, 30".

Pappan