lördag, september 18, 2010

Lösningen på fallet Holmquist, byt regeringCharaderna kring fallet Annica Holmquist fortsätter. Oviljan att inte våga sätta individen i centrum, ner det stänker ner Moderaternas vackra fasad om att ta ansvar för Sverige tar sig allt märkligare uttryck. Vi kunde se Reinfeldts ny strategi under partiledardebatten igår och dessutom så verkar självaste överdirektören på försäkringskassan fått order om att skademinimera det enskilda fallet Holmquist.

Enligt överdirektör Stig Orustfjord har det tillkommit "nya omständigheter" och han uppger också att berörda ska träffas på måndag, något som Emelie Holmquist tillbakavisar. Försäkringskassan har inte diskuterat någon annan lösning med dem. De har inte heller bestämt ett möte, bara att de ska höras nästa vecka. Orustfjord sade i går till TT att han var "hoppfull att vi ska kunna lösa hennes ekonomiska situation utifrån de förutsättningar som finns".

Han sade även att det inte handlar om den mediala uppmärksamheten, utan att de nya omständigheterna som skulle kunna leda till en lösning handlar om personliga förhållanden. Ett uttalande som jag tycker understryker hans uppdrag att "tysta" ärendet. - Det finns inga nya omständigheter. Vad skulle det vara? Vi har ju inte pratat med dem. De har haft alla dokument och gett ett avslag. Stig Orustfjord uttrycker det som att det är löst, att Annica Holmquist inte ska behöva jobba mer. Det är lögn, säger Emelie Holmquist till TT, och jag tror henne.

Jag har skrivit det tidigare, och jag skriver det igen. Frågan om sjukförsäkringen är avgörande och kan avgöra. Den är avgörande när det gäller att beskriva skillnaderna mellan de rödgröna och den borgerliga politiken, och den kan avgöra valet i morgon. När jag nu läser masskopierade kommentarer från de som försvarar sjukförsäkringen och borgerliga bloggare, betalda eller obetalda, som i inlägg efter inlägg rusar regeringen till undsättning blir det tydligt. Det blir tydligt att frågan kan avgöra valet, deras inlägg stinker fullkomligen av rädsla.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Expressen / Aftonbaldet2 /

Nymedia på detta:
Beelzebjörn / Röda Malmö / Kent Persson / Jinge / Ett hjärta RÖTT / Kaj Raving / Alliansfritt Sverige / Kulturbloggen /

Krassman / In Your Face

8 kommentarer:

JL sa...

Sjukförsäkringen är inte ett nytt problem med alliansen. Läs:
Försäkringskassan och cancersjuka http://alturl.com/ofwu
Mor nekades sjukskrivning vid dotterns självmord http://alturl.com/cvzs
Försäkringskassan drev henne till självmord http://alturl.com/i577
Försäkringskassan får sjuka att ta sitt liv http://alturl.co...m/r5xa
Från inkompetens i amalgamfrågan till självmord http://alturl.com/3rvr
Missade mötet - tvingas till bidrag http://alturl.com/ta2u

Bunny sa...

Min korta historia om hur Försäkringskassan bryter ned folk...

http://katidis.wordpress.com/2010/02/03/status-med-forsakringskassan-3-feb-2010/

Mvh

Anonym sa...

Stig Orustfjord...trovärdighet zero, bland oss som jobbar med att hantera regelverket. Inte första gången han säljer ut oss för att slicka makthavarna. Undrar varför han inte kunde vara kvar på Stockholms stad.....

Maria sa...

Men vad är problemet? Om hon konstaterats hon aldrig mer kommer kunna arbeta ska hon inte vara sjukskriven utan förtidspensioneras. Blir ju knasigt att vara sjukskriven resten av livet...

Krassman sa...

@JL
Ni borgare är duktiga på att masskopiera era kommentarer och publicera dom på olika bloggar, jag undrar bara vad syftet är?

Två fel gör inte ett rätt. Att hänvisa till att det funnits problem på Försäkringskassan tidigare är INTE ett argument för att behålla en regering som prioriterar skattesäkningar för de som redan fått, före satsningar på välfärden...IN YOUR FACE.

@Bunny
Fan vilken sorglig historia. Vad tror du att denna hantering och bemötande som du fått av FK beror på?

@Maria
Problemet är att man enligt den lagstiftningen som den borgerliga regeringen infört inte anser att hon skall förtidspensioneras, hon skall istället ställas mot hela arbetsmarknaden.

Mariannes DigArt sa...

Njaaaaaaaaaaa du rädsla, för mig stinker det klaustrofobi de har målat in sig själva i en labyrint glömt gps:en och mobilen har ingen täckning... och nu hittar dessa inte ut ;) och inte tänker jag hjälpa dom.

/Marianne

Mikael sa...

Naivt.

Byta regering?

Är det ministerstyre du vill ha då eller, att ministrarna direkt ska kunna gå in och peta i enskilda fall, något som är olagligt idag?

Eller vill du ha en återgång till ett system med skenande kostnader som förtidspensionerade friska människor och arbetsföra människor med mindre krämpor?

Försäkringskassan har ju själva erkänt att de kan ha agerat fel. Det här är ett handläggarproblem, inte ett systemproblem och det som har framkommit nu är ju att Annica troligen inte ens har sökt sjukpenning.

Att använda ett felaktigt hanterat fall som regeringen inte ens lagligen får kommentera är hur lågt som helst, särskilt när det är ett försäkringskasseproblem och inte ett systemproblem.

PeO sa...

Mikael. Bra skrivet. Men som vi sett i de rödgrönas desperata kamp för en politisk framtid är alla medel tillåtna.