torsdag, september 16, 2010

Frågan som avgör, och kan avgöra

Det är skillnaderna i politiken som avgör valet. Länge så hade den borgerliga alliansens haft som strategi att beskriva det som att bara skilde sig på decimalen. Borgerliga företrädare hänvisade till siffror och skillnader på finansiering, men vad de aldrig talade om var den skillnaden som finns i människosynen och samhället i politiken. En av de frågor som verkligen beskriver dessa skillnader är den borgerliga sjukförsäkringen.

Jag hade ett samtal med en väljare igår och hon tyckte att alla politiker vill att alla skall få det bättre och att det inte skilde så mycket på politiken mellan blocken. Jag lyssnade och så frågade jag henne vad hon tyckte om den nya sjukförsäkringen, hon blev helt tyst, till en början. Sedan berättade hon om ett fall som hon hade kommit i kontakt med i sin närhet. Vi hade ett långt samtal och innan vi avslutade samtalet så citerade jag Göran Persson från det han sade på Centralen igår om skattesänkningar på bekostnad av andra grupper möjligheter, och hon höll med.

I dag kan vi i läsa om ytterligare ett exempel på den borgerliga sjukförsäkringens utformning och dess effekter. Det är Emelie som på bloggen Klamydiabrevet skriver om hur sjukförsäkringen drabbat hennes svårt sjuka mamma. Detta är bara ett av alla de exempel på sjuka som drabbat av den borgerliga sjukförsäkringen, en sjukförsäkring som skapades för att finansiera skattesänkningar för de som har ett jobb.

Ylva Johansson har utmanat Moderaternas Socialförsäkringsminister att debattera sjukförsäkringen någon gång, när det passar henne, den här sista veckan av valrörelsen. Inte helt oväntat så har Cristina Husmark Pehrsson meddelat att hon inte har tid. Jag kan även meddela att den tidigare Moderaten Lars Sjöblom, som nu mer är medlem i Socialdemokraterna värvar röster hos sina tidigare partikamrater till Socialdemokraterna, på just denna fråga.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Expressen /

Nymedia på detta:
Alliansfritt Sverige / Alliansfritt Sverige2 / Johan Westerholm / S-Buzz / På riktigt / Annika Högberg / Kulturbloggen / Veronica Palm / Peter Högberg / Jämlikhetsanden / Signerat Kjellberg /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: