torsdag, september 23, 2010

Nära och långt borta

Befinner mig just nu i Venedig men har på grund av anledning svårt att släppa valet hemma i Sverige. Igår hade vi personaldag med S-kansliet i riksdagen och då fick vi en gedigen genomgång av valresultatet från Mats Lindström från Novus opinion.

Visst har enskilda frågor avgjort valet för många väljare men de kunde även avgjorts av de enskilda fallen, som fallet med Annica Holmquist. Men dessa ensklida frågor är inte de som nu är det avgörande för mitt parti, det är andra frågor som är det.

Hur skall vi vitalisera vår politik för att bättre nå ut till väljarna. Hur skall vi arbeta långsiktigt på att återigen bli förknippat med att vara samhällsbärande och ansvarstagande. Vi är fortfarande Sveriges största parti, men vill vi fortsätta vara det krävs det en pånyttfödelse för Sveriges Socialdemokrati.

Krassman / In Your Face


2 kommentarer:

PeO sa...

Pånyttfödelse som beskrivning av vad som behövs är ju så på pricken rätt det kan bli. Jag tänker även på en klysha som "i samklang med sin tid" eller "inse att samhället förändrats och förändras med det eller dö".

Lars Ahlström sa...

Problemet är att vi glömt vår historia. Vi har varit ett höger/centristiskt parti sedan 1918 och trivts bra med detta. Samtidigt har vi utnyttjat orsaken till splittringen 1918 och hållit vänsterflygel ifrån oss. Varpå vi blivit ett parti med höger/center-toppar som ser ner på vänstern, men ACK, det som vi nu behövt är vänsterpolitik, kampvilja och jävlar anamma. Det har inte höger/centrister med sig riktigt. De ogillar "pinsamheter" som att ifrågasätta fascistiska moderaters närvaro i parlamentet (Googla "Anti Avsan")
När Mona för verklig jämlikhetspolitik, enligt SAP's historia, kan man nästan höra de andra topparnas tandagnisslan.
Kräv arbetarhistoria på schemat i grundskolan!
Och en partiet! Se till att det återförenas INNAN 100 år av katastrof har gått. Då först - kanske vi kan kalla oss "demokrater".