lördag, september 18, 2010

Sjukförsäkringen sänker Moderaterna

Så har det äntligen kommit, beviset på att Moderaternas egna politik är deras största fiende. I dagens SvD/Sifo så tas just frågan om den borgerliga sjukförsäkringen upp. Toivo Sjörén från Sifo konstaterar att kvinnornas att ökade stöd för de rödgröna beror på att sjukförsäkringsfrågan åter finns i debatten. De har tidigare varit en svag punkt för de borgerliga säger han, samtidigt som han konstaterar att det fortfarande är det.

– Vi har sett att alliansens tappar väljare när man diskuterar enskilda fall i sjukförsäkringsfrågor. Klarar man inte att diskutera det förlorar man väljare, säger Toivo. När effekterna av den borgerliga politiken diskuteras så märks det på opinionen, kanske inte så konstigt att media under en längre tid valt att lägga krutet på helt andra saker än just detta. Det har ju till och med kommit frågor om fallet Annica Holmqvist varit planterat. Jag konstaterar att medialogiken trotsar verkligheten återigen och att deras agenda är långt från offentlig.

Under veckan har alliansens försprång minskat med 5,1 procentenheter och det statistiskt säkra försprånget är enligt mätningen 4,6 procentenheter. Över 10 procent av de tillfrågade är osäkra och allt kommer att avgöras dessa två dagar. Även DN presenterar sin Synovate i dag där alliansens har ett minskande försprång med 6,4 procentenheter och 15 procent osäkra. Vi rödgröna kommer att knacka dörr, dela flygblad, ringa väljare, blogga och fylla våra valstugor för en valseger och en ny politik för Sverige. En politik som klara att diskutera de enskilda fallen.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
Jonas Sjöstedt / Tänkvärt! Eller inte? / Peter Andersson / Röda Berget / Peter Högberg / Mina Moderata karameller / Klamydiabrevet / HBT-Sossen /


Krassman / In Your Face

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är tragiskt att se hur enskilda livsöden exploateras av makthungriga politiker. Det är väl INGEN som inte blir berörd av dessa öden? Men nu används de i ett bakslugt försök av Mona o Co att dela upp folket i goda och onda. Så enkel är inte världen!

Krassman sa...

@Gubben
Det är tragiskt att se att vissa politiker gör allt de kan för att försöka främja sig från den verklighet som de själva skapat.

Det finns tydligen personer som inte berörs av dessa öden och det är vel rent ut sagt för djävljigt att det skall behöva till 100 000 tusentals vittnen till berättelser som Annicas innan politiken vågar ta i frågan.

Reinfeldts politik har varit tydlig på att närande och tärande skall skiljas åt och det är det samhälle vi nu ser skapas. Sjuka, pensionärer och arbetslösa göre sig icke besvär ty skatterna skall premieras till de friska med jobb Skäms på dig din Gubbe, skäms.

PeO sa...

OK, det är fel och orätt att enskilda kommer i kläm men det har hänt långt innan och kommer att hända igen oavsett vilka som har makten. Inga system är helt felfria kan vi väl konstatera. Tycker nog Gubben har en poäng i att det är fult att hänga ut enskilda öden på detta sätt. Men som despearat försök av Mona och anhang att rädda sitt politiska skinn är det väl väntat, eller hur?

Krassman sa...

@PeO
Där har du rätt, och fel på en gång. Visst kommer människor hamna i kläm även i framtiden. Men vi kommer inte få se en stelbent lagstiftning som inte tillåter hjälp som är anpassad efter den enskilda individen i sjukförsäkringen.

Gör som gubben du PeO, rösta med ditt hjärta och din plånbok och gör som Reinfeldt när det gäller ungdomsarbetslösheten när det gäller enskilda fall i sjukförsäkringen. Intala dig att de är en synvilla och prioritera skattesäkningar för de som redan har det gott ställt.

Anonym sa...

Precis som Reinfeldt har påpekat så har detta problem funnits länge. Hur många passiviserades inte under tidigare sosseregeringar? Svara på den Krassman! Jag har väldigt svårt att tro att de rödgröna kan vända på detta inte minst med tanke på att de måste upp och förbi så att inte SD blir vågmästare.

/Dr Dexter

PeO sa...

Krassman! Idag gäller det eller hur? Verkligt spännande. "Rösta med ditt hjärta" är ju en bra inställning för alla tycker jag. Det är det demokratin handlar om den vi tar för givet i detta lilla land i norr. Vi går till vallokalerna i dag förvissade om att inte bli trakasserade, slagna, dödade. Och att våra röster verkligen räknas och gäller.

Jag väljer framtiden trots allt och inte forntiden med bidrag, kalleanka jobb inom AMS, mer bidrag och ett parti som efter decennier som störst och maktfullkomligt nu vaknar upp till en ny verklighet 2010 där den politiska kartan ritas om. Vi lämnar DDR tänkandet, Lars Ohlys gamla favorit Stalin och hela detta förelegade tankegods bakom oss.

Vi är dömda till frihet som nån sa. Lår oss utnyttja den.