tisdag, september 14, 2010

Det RUT-högern inte vill tala om

Sista veckan av valrörelsen och det är fortfarande ickefrågorna som dominerar i media. Vilka skall regera med vilka, vilka åker in, vilka åker ut och vilka ökar mest i den senaste mätningen. Vad som gör den pågående rapporteringen ännu mer intressant är dessutom artikeln i Aftonbladet som publicerades av "Den allierade jornalisten".

I dag är det dags för ännu en ny mätning att ta plats i media och man kan bara undra om balansen mellan den och den faktiska politiken som valet handlar om kommer att vara balanserad, vilket jag tvivlar på starkt. Medias rapportering på nyhetsplats till trots så finns det inslag som tränger igenom bruset, något som RUT-högern inte vill tala om, och som ni förstår så menar jag inte DN:s ledarsida.

Under rubriken "”Sverige håller på att slitas sönder” så publicerar i dag ett antal artister det som valet den 19:e september handlar om. Skribenterna skriver bland annat följande: "Alliansregeringen bär ett stort ansvar. I en omfattning som saknar motstycke håller den gemensamma välfärden på att urholkas, säljas ut eller förvandlats till ett simpelt vinstmaskineri för privata ägare".

Artikeln visar tydligt vilka frågor det är som avgörs av valets utgång den 19:e september. Alternativen har presenterats tydligt. De rödgröna regeringsalternativet står för en politik med fokus på fler jobb, utevecklad välfärd och minskade klyftor. Mot detta står en borgerlig allians som tänker fortsätta i fyra år till med mer av amma politik som nu. Orättvsia skatter, utförsäkrade sjuka och mer till de som redan har. Sverige håller på att slitas sönder, oavsett hur mycket det spekuleras i stödröster till Centerpartiet.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: