måndag, september 27, 2010

Inget blågrönt i sikte

Nog för att Centerpartiet påstår sig vara en grön röst men att döma av det möte som Fredrik Reinfeldt haft med Miljöpartiet så verkar inte någon blågrön röra vara aktuell. Reinfeldt har tidigare deklarerat att han inte tänker kommentera de pågående förhandlingarna kring regeringsbildandet utan lämnar det till övriga parter att hantera.

Av det jag läst så verkar Wetterstrand och Eriksson ge ett samlat intryck och att de i dessa "förhandlingar" visat på att ta långsiktigt ansvar för politiken, och konstigt vore det ju annars. Det finns ju FÅ andra partier som visat så långtgående ansvarstagande för vår planet som Miljöpartiet, så att dom inte skulle leverera detta även nu är väntat.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / DN2 / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Tänkvärt! Eller inte? / Jonas Sjöstedt / Den hälsosamme / Rasmus Lenefors /


Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Mariannes DigArt sa...

Finns det träd i skogen!? Jag har mina tvivel.

PeO sa...

Efter Maria Ws utbrott på valnatten då hon verkligen var en dålig förlorare har dom väl insett att MPs framtid inte ligger vänsterut - inte i alla frågor. Håller med om att MP visar rakryggat ansvarstagande i många avseenden. Om jag inte vore rabiat vad gäller han kommunisten skulle jag kunna tänka mig en röst på MP. Såg förresten att nån inom V ville ha dubbelkommando al'a MP. När de egna ideeerna sinar och dör kan man ju alltid kopiera nån annans.

Krassman sa...

@PeO borde sagt
Nåja, tro nu inte att alla väljare kommer att samla sig i högra ringhörnan i framtiden. Även i "Moderatkommuner" så knakar det ordentligt inom högern.

Jag tror inte Moderaternas ledarstil och totala dominans kommer inte leda till liknande valresultat som de vi sett nu ännu en gång.

Varför Jonas Sjöstedt tar upp denna fråga är inte så konstigt PeO. Han har setts som Ohlys efterträdare av många (inkl. undertecknad) och behöver redan nu presentera ett ledarskap med visioner. Att kopiera någon behöver inte vara vägen till misslyckande, se på Moderaterna PeO.

Det enda arbetarpartiet, valaffischerna, målet med full sysselsättning och uttalanden om att satsa på välfärden. Känns som en total rip-off från mitt kära gamla parti Socialdemokraterna.

PeO sa...

Inte för att jag tror på vad Spexpressen skriver men - ingen rök utan eld.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2153977/ohly-kallar-till-kris-mote-maste-prata

Lasse kanske ser framför sig hur han går tillbaka och blir tågmästare och möter "vanligt folk". Inte en dag för tidigt.