onsdag, oktober 27, 2010

Fias fascination

Knappt har Fia Arkelsten hunnit bli varm i kläderna och skickat ut sitt tredje nyhetsbrev som Moderaternas partisekreterare innan frågan om hennes omdöme blir en nationell angelägenhet. Likt utrikesminister Carl Bildt så är det olja som nu stänker ner Moderaternas spritt nya partisekreterare. Bjudresor har många gånger tidigare belyst politikers trovärdighet och de påverkansmöjligheter som dessa betyder, och nu är det alltså Arkelstens tur.

M:s politik för bättre klimat presenteras i samarbete med.....

Arkelsten har nämligen fått en resa betald av oljejätten Shell till Sydfrankrike. Shell pröjsade flygbiljetter, hotell och middagar. Inte helt oväntat så skall nu åklagare granska Arkelstens bjudresa. Så sent som igår kunde vi i DN läsa Transparency Internationals artikel där man slår fast att Sverige fortsätter att sjunka i deras index över korruptionen i världen. Nu så finns inte själva benämningen korruption i den svenska lagstiftningen som term eller begrepp. Men oavsett det så skapar Fias fascination för oljebolaget, som hon så tydligt givit uttryck för på sin blogg, en hel del funderingar.

Valet av Sofia Arkelsten som efterträdare till Per Schlingmann är en kalkyl som inte får spricka för Moderaterna. Hon skall locka kvinnorna till att rösta på Moderaterna och hon skall se till att partiet lämnar ett tydligt grönt avtryck i debatten. Det skall bli intressant och se om det är Arkelsten och Bildt som skall skriva Moderaternas vässade klimat och miljöpolitik och om huvudsponsorerna kommer vara Shell och Lundin Petroleum. Det skall bli spännande och se Moderaterna, med Arkelsten i spetsen presentera en framtida klimat och miljöpolitik, och vilket inflytande oljebolagen har haft i den.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvD / DN / Expressen / Expressen2 / SvD2 / DN2 /

Nymedia på detta:
Fia Arkelsten / Alliansfritt Sverige / Röda Berget / Peter Högberg / Mina Moderata karameller / Johan Westerholm / Tokmoderaten / Jinge / Martin Moberg / Världens bästa blogg / Ett hjärta RÖTT / Svensson / Radar / Alliansfritt Sverige2 / Ann-Sofie Wågström / Annika Högberg /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: