lördag, oktober 16, 2010

Förpackningen främst

Det har talats om att det råder dålig stämning inom KD på kanslierna i riksdagen, och nu ser vi det även i media. Göran Hägglund har med politiken för verklighetens folk gjort ett sämre val än 2006 och grupperingen med de mest konservativa värderingarna inom KD har efter valet fått ett starkare fotfäste och inflytande.


Vi kommer att få se ett KD som tar ytterligare kliv ut på högerskalan där den kristna högerns värderingar kring abortfrågan, HBT-frågor och familjevurmande är dominerande. Sett mot denna bakgrund är det inte konstigt att det nu talas om namnbyte IGEN inom Kristdemokraterna. Förpackningen främst, innehållet kan vänta.

Lennart Sacrédeus som vill att betänketiden vid skilsmässa skall förlängas säger följande om partinamnet: – Utanför de kristna leden tror jag att partinamnet är ett hinder för hur man ser på vilka förslag vi lägger fram. De alliansväljare som vill värna om familjen, men inte är liberaler eller marknadsorienterade, behöver ett parti de kan identifiera sig med, säger Sacrédeus.

Med företrädare som Lennart Sacrédeus, Annelie Enochson och Tuve Skånberg kommer Hägglund och andra Kristdemokrater som ändå kan uppfattas som något progressiva ha ett rent helvete. Dessa personer som förkroppsligar den kristna högern kommer inte förneka sig själva och deras värdekonservativa politik kan inget namnbyte i världen dölja. Om Kristdemokraterna vill attrahera väljare, ja då föreslår jag att man presenterar en politik som går i samklang med omvärlden och inte med dåtiden där alla människors lika värde är gällande.

Gammelmedia på detta:

SvD / DN / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Patriarkatet i blodet
/ Alltid rött alltid rätt / Johan Westerholm / Svensson / Mina politi(s)ka åsikter / Tianmi / Camilla Grepe / Peter Andersson / Tokmoderaten
/

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: