fredag, februari 24, 2012

Förtroendemätning

Den mätning som i dag publiceras i DN är inget annat än en förtroendemätning. De aktuella politiska sakfrågorna som skulle kunna skapa opinionsförflyttningar har lyst med sin frånvaro den senaste tiden. Orsaken till detta är naturligtvis de interna problemen som vi Socialdemokrater brottats med, men dessutom den regeringströtthet som drabbat alliansens. Ett ynka fåtal politiska utspel har fått genomslag genom medias totala fokus på Socialdemokraterna vilket ytterligare stärker tesen om att denna mätning är en ren förtroendemätning som opinionen nu levererar.

 Socialdemokraterna får i mätningen en ökning med 5,6 procentenheter, vilket måste ses som ett nytt rekord för partiet. Inte helt oväntat så tappar Moderaterna i väljarnas förtroende på grund av sin trötthet, även Reinfeldts bevingade uttalande kring att jobba till 75 år borde kunna härledas till delar av raset. – Mätningen visar att det framför allt är att de väljare som gick till Vänsterpartiet och Miljöpartiet som nu återvänder till Socialdemokraterna.

Detta är dock den enkla delen i vår utmaning inför valet 2014. Nu återstår det att skapa förtroende för vår politik för de som i dag anser att det skulle alliansens partier som har lösningarna för att skapa jobb och sysselsättning i Sverige. Arbetslösheten ligger i dag på 8 procent och ungdomsarbetslösheten på 24, detta trots/tack vare den borgerliga arbetslinjen. Att trixa med sysselsättningsgraden siffror räddar inte  Reinfeldt och han kompisar från det faktum att arbetslinjen har havererat.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet /


Mymedia på detta:
Tokmoderaten / Peter Andersson / Thomas Böhlmark / Svensson / Martin Moberg /


Krassman / In Your Face   

Inga kommentarer: