fredag, februari 17, 2012

Hon slutade väl 2010?

I dag kan vi läsa oss till att Nyamko Sabuni från Folkpartiet avser lämna politiken 2014, den första frågan som jag ställde när jag såg rubriken var om hon inte lämnade redan 2010? Jämställdhet och biträdande utbildningsministern, som har ansvarsområden som folkbildning, förskola, studiefinansiering, ungdomspolitik och vuxenutbildning, har fått nog av politiken. - Det är dags att göra något annat, säger den trötta ministern till Chefstidningen.
Att hon är trött på politiken kommer inte som någon chock. Verksamheten som hon ansvarar för har mer eller mindre befunnit sig i koma sedan valet 2010. Inte så konstigt att ministern utan departement tycker att tillvaron är sömning och att det finns annat som lockar. Regeringens styvmoderliga behandling av frågorna är ett tydligt vittnesmål på hur man konsekvent väljer att negligera och nedvärdera dess betydelse inom politiken.

Det är ett faktum att hon med detta lilla utspel vill förekomma det ofrånkomliga, att hon oavsett valresultat 2014 skulle få sparken som statsråd. Så sent som i slutet av januari så körde en majoritet i riksdagens utbildningsutskott över alliansen i utbildningsutskottet. Inte helt oväntat handlade det om en fråga som Sabuni ansvarar för. Nu tvingas regeringen återkomma med förslag på riktat stöd till vuxenutbildningen.

Sabuni tycker inte politik är roligt längre, och att den känslan har funnits läge hos henne delar nog många med mig. Varför hon nu skall genomföra en Golgata-vandring där fler nederlag väntar är dock en gåta för undertecknad. Varför inte lämna nu och låta någon som tycker politiken är rolig och som kan återupprätta Folkpartiets nu skamfilade rykte i frågorna. Jag kan gissa mig till att det är lönen som statsråd som håller henne kvar.

Jag vill dock vädja till regeringen att de tar sitt ansvar och löser detta trötta statsråd från sina arbetsuppgifter på det kommande regeringssammanträdet den 22:a i nästa vecka. Typiskt att Sabuni just den dagen är på partiarrangemang i Gävle, vilket dessutom är ett av hennes två evenemang för hela den veckan. Ser att den gamla sanningen att det inte görs så mycket när man tycker något är tråkigt även gäller statsråd.  

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:
Your no diffrent to me / Johan Westerholm /

Krassman / In Your Face