torsdag, januari 29, 2009

Pang från rödbetan


Idag så skriver Mona Sahlin om det borgerliga misslyckandet och de ökade orättvisorna som de gångna åren bidragit till, detta sker på Brännpunkt i SvD. Det är bra att Mona påminner om att den moderata regeringen vänt det överskott som den tidigare Socialdemokratiska regeringen lämnade efter sig till ett lika stora underskott, men det är långt från det viktigaste. Att de skattsänkningar som gjorts gått till de med störst inkomster är ingen hemlighet, det skriver till och med finansdepartementet under på. Det viktigaste är på hennes sätt som hon beskriver den Socialdemokratiska jobblinjen. Vad Sverige behöver är att ge de människor som hamnat i det borgerliga utanförskapet nya chanser och möjligheter. Mona Sahlin skriver om en arbetslinje med fyra försvarslinjer, fyra försvarslinjer mot utanförskap.

1, En effektiv politik för entreprenörskap som skapar jobb.
2, En politik som förhindrar utslagning i arbetslivet.
3, En aktiv arbetsmarknadspolitik som skapar möjligheter att komma vidare till nya jobb.
4, En väl fungerande inkomsttrygghet när man förlorar jobbet.

Det handlar om att ta bort krångel och trassel med för mycket regler för våra företag, något som Centerpartiet talat om i över två år men bara levererat motsatsen, till företagens stora förtvivlan. Det handlar om att leverera en rehabilitering för de som är sjuka utan att de skall hamna mellan stolarna. Med de nya reglerna som den borgerliga regeringen infört kan en och samma person vara för sjuk för Arbetsförmedlingen men för frisk för Försäkringskassan. 76 tusen riskerar att bli av med sin sjukpenning och tvingas till Socialbidrag istället. Det handlar om att reformera Arbetsförmedlingen från grunden, inte från toppen som den borgerliga regeringen gjort. Det handlar om att ha en trygghet om arbetslösheten drabbar. Det handlar om att inte behöva gå från hus och hem och som idag dessutom straffas med högre avgifter och lägre ersättningar för att man blivit av med jobbet. Den borgerliga aktiviteten för att motverka långsiktiga problem på arbetsmarknaden kan i närmast beskrivas som framtingad och förslagen som efter mycket om och men kommer, får tummen ner från näringslivet. Vi behöver framtidstro, vi behöver en ny färdriktning för Sverige och den kommer vi att leverera.

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja fy fan, det är alliansens fel att det är finanskris...
Haha, sossar är roliga eftersom de är så långt ifrån verkligheten!

Anonym sa...

"Idag så skriver Mona Sahlin om det borgerliga misslyckandet och de ökade orättvisorna som de gångna åren bidragit till på Brännpunkt i SvD."

Haha, jag har alltid misstänkt att det var just Brännpunkt i SvD som skulle drabbas hårdast av borgerlig politik. Skönt att Mona Sahling klargjorde det. Men du kanske menar att:

"Idag så skriver Mona Sahlin på Brännpunkt i Svd om det borgerliga misslyckandet och de ökade orättvisorna som de gångna åren bidragit till."

Men vad vet vad...

Krassman sa...

Anonym 21.42: Om nu Mona Sahlins artikel hade handlat om finanskrisen ändå. Finaskrisen är global och det kan vi inte skylla på regeringen. Däremot så är de effekter vi ser i form av en jobbkris, i spåren av finanskrisen och statens underskott alliansens fel. Eller har du något annat sätt att se på det?

Anonym 22.02: Att orättvisorna ökat under det borgerliga styret är ingen överraskning, för alla utom dig alltså. Visst har klyftorna isamhället ökat under lång tid men den medvetna borgerliga poltiken att göra rikare rik och fattigare utfattig har verkligen fungerat.

Anonym sa...

Kanske läge att sortera begreppen lite. Det är lågkonjunktur - ingen finanskris.

Anonym sa...

Nej Krassman, nu missförstod du nog anonym från 22.02. Vad som poängteras är det roliga i ditt syftningsfel, dvs att med din meningsbyggnad så framstår det som att borgerlig politik missgynnar Brännpunkt i SvD...

Det är väl ändå inte det du menar, eller?

Krassman sa...

Anonym: Men nej vad fel det blev. Fattar det först nu när du påpekar det. Sorry sorry sorry anonym fån förr. Stackars Brännpunkt, skall fixa till det naturligtvis.