torsdag, januari 15, 2009

Så det blir ändå nya pengar?

Så sent som igår kunde vi i DN läsa att det inte kommer att bli några nya satsningar från den borgerliga regeringen för att dämpa krisen. Man skulle tillsätta sju budgetarbetsgrupper inom regeringskansliet som skall analysera det möjliga ekonomiska utrymme som finns under kommande år, allt medans rubriken och budskapet av artikeln förblev ”Inget utrymme för nya ekonomiska satsningar”. Men det var ju hela ett dygn sedan, idag kan vi läsa i SvD att Riksgälden räknar med att regeringen kan komma med ytterligare tio miljarder kronor i satsningar för att möta lågkonjunkturen.

Lundgren på Riksgälden avslöjar kommande satsningar från regeringen?

Vilken överraskning, Bo Lundgren har självklart fått en påstötning från Anders Borg och vips så var gårdagens försök till att kratta manegen för kommande överraskningar som bortblåst. Bilden av att regeringen att inte göra tillräckligt för att möta krisen är ett faktum och gårdagens debatt i riksdagen bekräftar alla kritikers röster. Vi kan väl bara konstatera att för varje dag som går utan att regeringen gör det som behövs så kommer det kosta mer i pengar och lidande. Det var Göran Hägglund och Kd som vill ha en civilkurrage lag, men nu så står hela regeringen och tittar på när krisen slår ner Sverige. Det överskott som vi Socialdemokrater lämnade över till borgerligheten samtidigt som regeringsmakten är nu reducerat till ett budgetunderskott i storleksordningen 90 miljarder kronor.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

LÅNA PENGAR? NEJ, SKAPA PENGAR!

Staten behöver låna mer pengar.... verkligen? Varför dansar riksdag och regering efter bankir-baronernas flöjt och LÅNAR pengar från banker för att finansiera utgifter? Staten borde ta tillbaks makten att skapa pengar och reglera penningmägden, för bankerna tar inget socialt ansvar vid sin hantering av penningmängden. Staten skulle verkligen enkelt kunna skapa egna låne- och ränte-fria pengar att finansiera offentliga arbeten för att få fart på ekonomin.

Anonym sa...

Läs Ellen Hodgson Browns:s 'Bankerna och skuldnätet' så kommer ni förstå vad som orsakat denna och andra kriser. http://www.anarchos.se/recensioner_btj.php