fredag, januari 30, 2009

Intresset för politik hämtad från gamla testamentet är iskallt

Att föräldrar skall gå på bidrag för att ta hand om sina barn var en av de viktigaste reformerna som Sverige behövde, sade Göran Hägglund under valrörelsen 2006. Allt sedan vårdnadsbidrag infördes så har rapport efter rapport visat hur fel Hägglund hade. Att bidraget sedan skulle vara en uppenbar kvinnofälla har ju ständig avvisats från borgerligt håll och man undrar hur många rapporter det krävs som visar på just detta. Den kristna högern fortsätter att hävda det geniala med bidraget och känslan av deras åsikt att det inte är deras politik det är fel på, utan föräldrarna, blir mer och mer uppenbar. Varför de inte inser, som våra moderna familjer, att politik inspirerad av gamla testamentet inte kommer bli något annat än omodernt är ju en gåta.

SvD presenterar nu sin senaste kartläggning från Stockholms län som visar att nio av tio föräldrar som utnytjar bidraget är mammor. Kartläggningen visar även som de tidigare att intresset att gå på vårdnadsbidrag är "svalt", vilket i sig är en underdrift. Jag skulle vilja säga att det är iskallt. Hittils är det två procent av andelen möjliga hushåll som går på vårdnadsbidrag, alltså en aningen färre än de 15 procent som regeringen gissade sig till. Till sist måste jag bara citera Birgitta Ohlsson från (fp) med sin fullkomligt naiva inställning till bidraget avveckling.

–Jippie! Som feminist är jag väldigt glad. Det här visar att också småbarnsföräldrar inser vikten av att försörja sig själva och sina barn, och vara oberoende, säger hon som hoppas att reformen ska skrotas om de borgerliga vinner nästa val. Vill man ha en garanti för att reformen skrotas så är det nog en röd-grön valseger som Birgitta skall hoppas på, med tanke på att vi skrotat reformen en gång tidigare och att det är de borgerliga som infört bidraget två gånger.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN
Nymedia på detta:
NetWorking, Kommunledningen

Kramman, In Your Face

1 kommentar:

Johan Westerholm sa...

Har vi bjudit in Birgitta att rösta med oss? Hon är säkert välkommen och det skulle öka hennes trovärdighet som feminist.

Annars mest ett slag i luften från hennes sida. Det är inte retoriken utan resultatet som räknas.