onsdag, februari 25, 2009

Jag hade fel, men det gör ju inget

Ryktet som gick förra veckan visade sig att vara riktigt. Det blir Ibrahim "Ibbe" Baylan som kommer att bli Socialdemokraternas nya partisekreterare. På fredag ska partistyrelsen formellt utse honom. Mandatet gäller fram till kongressen i november då en ordinarie partisekreterare skall väljas och jag tror inte att det kommer att dyka upp något annat namn till dess. Min gissning var inte på Ibbe utan jag trodde att Ilmar Reepalu skulle bli en het kandidat eller varför inte Peter Hultqvist. Nåväl, inte gör dig mig något att jag hade fel och att en kille född -72 som jag själv nu får den stora äran och ansvaret att bli vår partisekreterare.


Har lyssnat på Ibbe flera gånger och det är alltid roligt att springa ihop med honom i riksdagshuset. Det är alltid full fart och det är med ett glatt humör dessutom. Tycker verkligen att han har växt som talare sedan jag hörde honom tidigare som skolminister. Var på ett internt seminarium som vi hade kring vår budgetmotion gällande infrastrukturen. Ett ämne som låter som att man skulle kunna slå ihjäl vilket engagemang som helst men Ibbe fullkomligt gnistrade och jag tror ingen av oss gick därifrån utan ett smajl på läpparna. Grattis killen och jag hoppas att du kommer göra så att vi alla får ett smajl på läpparna nu när du är vår partisekreterare.

Idag så är vår vice partisekreterare Håkan Juholt och det är många kamrater till mig som undrat varför Håkan inte nu fått chansen och prova uppdraget som fullvärdig partisekreterare. Orsakerna till det är säkert många men jag hoppas verkligen att vi använder oss av denna enormt duktiga, framtids inriktade och visionära försvarspolitiker till uppdrag som passar hans kaliber. Sverige behöver en ny färdriktning där en mer rättvis politik verkar för ett samhälle ett som talar om oss, inte vi och dom. Sverige tjänar inte på orättvisor.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Aftonbladet, Barometern, Barometern 2, Sydsvenskan, Smålandsposten

Nymedia på detta:
Morian, Ingerö, Kenta,
Ledarredaktionen

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det visar återigen vilka problem Mona Sahlin har. Om den socialdemokratiska förnyelsen gått sakta så kommer den nu att tvärdö. Utnämnandet av Baylan var spiken i kistan. Så nu har sossarna en partiledare ingen egentligen ville ha och en partisekreterare som förmodligen heller ingen vill ha. Uj Uj Uj vad de verkar ha bra och roligt inom sossarna.

Anonym sa...

Baylan är ju helt klart en kompromiss. När Ilmar Reepalu öppnade käften och mumlade nåt om stoppa tennismatchen med Israel blev han med ens en belsatning. Debatten om vänstern och antisemitismen har ju redan skadat Kommunist-Lasse Ohly rejält och det stänker på Reepalu med. Mona velar vidare.

Krassman sa...

Kent Persson: Tog bort din ena kommentar eftersom det hade blivit dubbelt av den. Visst kanske förnyelse kan gå fortare men det gäller faktiskt att saker och ting skall få växa fram och även hålla över tid och i verklighet. Ta detta med de "nya" moderaterna och fundera på det en sväng så kan vi tala om hur förnyelse skall ske. I grunden eller bara på ytan genom utspel. Ett det "nya" Centerpartiet för den delen, vem känner igen sig i det partiet som var med för 5 år sedan?

PeO the dude: Klart det är en kompromiss. Mona har nog haft att fundera på gällande detta men att det skulle ha med en tennis match att göra kan du knappast mena, kom igen nu Peo. Tror att Ilmars ålder talade mot honom tyvärr, han har varit med länge i gemet (ha ha)och en -72:a är ju fräscht så det slår.

Anonym sa...

Så nu komer Ilmar att få en reträttspost som GD på nåt statligt verk då? Eller som integrationsminister - hans syn på integration av medboragre från mellanöstern verkar ju klockren. OCh hans slemma, illa dolda antisemitism som även passar bra in i sann vänstertradition. Om ni vinner valet vill säga.