måndag, november 15, 2010

1405 dagar kvar till valet

Allt medan spekulationerna om Mona Sahlins efterträdare pågår så går dyrbar tid, dyrbar tid inför valet som sker om 1405 dagar. Socialdemokraterna behöver hitta nytt ledarskap, vitalisera politiken och starta upp på nytt, och detta kommer tyvärr att ta tid. Jag minns efter valet 2006 att jag mötte riksdagsledamöter som 6 månader efter valet själva sa att vi inte hade någon politik, en minst sagt skrämmande erfarenhet.

Mona Sahlins beslut att lämna partitoppen och riksdagsplatsen får inte reduceras till att bli en krusning på ytan, förändringen vi behöver inom partiet behöver gå på djupet. Tidigare maktstrukturer och inre kretsar behöver lösas upp och nytt inflöde med nya ögon behöver ta plats inom Socialdemokratin, på alla nivåer. Vi behöver göra det som Moderaterna gjorde efter den totala avklädningen som skedde i valet 2002. Då var Moderaterna slut och bunkergänget slängdes ut från styrelserna runt om i partiet, samma sak behövs nu inom mitt eget parti.

Moderaterna vågade göra vad som krävdes för att nå makten och på fyra år lyckades man öka väljarstödet för sin nya politik och sitt nya parti med historiska 10,37 procent. Visst så var förändringen varit kosmetiskt sett till den förda politiken men för de som inte sett att förvandling fungerat inför väljarna så är det dags att öppna ögonen. Nu befinner vi Socialdemokrater oss i ett liknande läge och det är bara vi Socialdemokrater själva som står i vägen för att göra detta möjligt.

Nu är det ledarskapet och politiken som skall omprövas och förändras, och dessutom i den ordningen. Det nya ledarskapet skall återfinnas i den förda politiken och för att den här skutan skall byta kurs behöver det ske stora förändringar inom manskapet.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen /DN2 / DN3 / SvD2 /

Nymedia på detta:
Johan Westerholm / Tokmoderaten / Peter Högberg / Ylva Johansson / Röda Berget / Jytte Guteland / Martin Moberg / Peter Andersson / Alla smutsiga detaljer / HBT-Sossen / Rasmus Lenefors /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: