måndag, november 15, 2010

Bilden av Mona Sahlin

Socialdemokraterna är det dominerade partiet i media och nu tvingas Fredrik Reinfeldt att svara på frågor om Mona Sahlin, som person. Detta kanske är naturligt med tanke på rådande omständigheter men jag uppfattar att Reinfeldt är långt från den enda som nu, mer eller mindre motvilligt ger en bild av Mona Sahlin som vi inte är van vid. Läser medias rapportering kring Monas resa till Paris. Det var länge sedan jag läste att Mona Sahlin beskrivas som att vara av kött och blod och att hon besitter positiva ledaregenskaper.

Hon är vaksam och lyssnas till, hon är internationellt erkänd, hon bar sin väska själv, hennes plan var något försenad och nu borde börsjättar och pr-konsulter ställa sig frågan: kan vi rekrytera henne? Märkligt att hon efter sitt besked nu mer eller mindre tas emot med öppna armar av media, det media som närmast tävlat inbördes om att tillskriva henne den mest negativa bilden som går att uppnå under den gångna perioden. Det är kanske detta som kallas medialogik.

Mona Sahlin är inte längre ett direkt hot mot Reinfeldt och hans mäktiga ekokammare inom media. Allt ont som hon stått representant för mot borgerligheten är förlåtet. Jag har full förståelse för att de borgerliga debattörer och anhängare som byggt sin politiska existens på att misskreditera och renat av hata Mona Sahlin känner oro inför framtiden. Nu skall ett nytt namn hittas att misskrediteras och antalet personer som gräver på de personer som nu namngivits som Sahlins ersättare måste uppgå till legio. Vad de hittar får vi se, men att arbetet görs kan jag ta gift på.

Gammelmedia på detta:
DN /DN2 / DN3 /SvD / SvD2 /Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen / Expressen2 /

Nymedia på detta:


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Bra skrivet om *medialogik* och bilderna vi får förmedlade av kloakpressen om våra politiker. Det är ju förbannelsen med att vara ledare för ett parti - hur du än vänder dig är det du som är ytterst ansvarig och ALLA neråt i organistionen vet detta. När ledaren är på fallrepet kommer knivarna fram. Nu skall man pinka revir och maktkampen börjar.

Kan ge meg själva f*n på att Mona åkte hem efter tillkännagivandet, kastade växan i soffan, tog ett glas och utbrast "Äntligen över - nu får dom jaga nån annan!". Skönt för henne men för er övriga i S väntar hårda tider. Som jag läste på Twitter: "Hoppas Östros tar över så kan vi vara 100% på att Alliansen vinner 2014.". Word!