torsdag, november 18, 2010

Enade vi stå....

Spekulationerna kring S-ordförandeskap överskuggar det mesta av vett och sans och överskuggar det mesta av riktig politik. Gammelmedias senaste spår kring Socialdemokraternas nya partiordförande är fighten mellan Mikael Damberg och Veronica Palm. Dessa två ses i dag från media som två huvudpersoner i frågan och jag tycker att de förda spekulationerna kring det ena och det andra saknar det mesta av relevans.

Partiets valberedning skall tillsättas på förtroenderådet den 4/12 och trots detta så försöker media mer eller mindre göra jobbet och lansera samtliga kandidater, oavsett om de är intresserade eller inte i förtid. Ett kärt ämne som kommer upp som spekulationer inom media är höger-vänster, och frågan om Damberg och Palm faller ju perfekt in i den medialogiken, dock skall man inte luras till att tro att den logiken har något med riktig logik att göra. Denna är nämligen något helt annat.

Debatten om Socialdemokraternas framtid måste stå över denna gamla klyscha som jag tycker detta med höger och vänster inom Socialdemokraterna blivit. Jag tycker det är en beskrivning som överlevt sig själv och inte helt oväntat så hämtar nu media bränsle till den brasan från slutet av -90 talet. Ljusår från dagsaktuell politik och det Sverige som nu mejslas fram av borgerlig politik iklädd Socialdemokratisk retorik.

Vi Socialdemokrater är alla Socialdemokrater, oavsett vart på den politiska skalan vi placerar oss. I framtiden eller i dåtiden, till vänster, höger, mitten eller under ytan. Den politiken vi tar fram gör vi genom våra kongresser och vi gör det tillsammans. Det finns inom alla politiska ställningstaganden olika ingångar oavsett vilket parti man företräder men vi som är aktiva har en skyldighet att se till hela partiets bästa.

Jag anser att vi behöver släppa gamla strukturer och uppgörelser mellan olika partidistrikt för att som tidigare, av hävd göra "alla parter nöjda". Uppenbart så har strategin misslyckats alla gånger tidigare och så länge ingen övertygar mig om att den strategin skulle fungera i framtiden kommer jag att yrka avslag. Vi Socialdemokrater behöver spänna bågen hårdare för att kunna hamna utanför boxen, för att blanda både gamla och nya metaforer.

Nu måste vi låta tusen tankar tänkas och acceptera att de tänks högt. I dag så tänker Sven-Erik Bucht högt i Aftonbladet och det glädjer mig, glädjer mig att det finns tankar och visioner för att göra Socialdemokratin rättvisa. Oavsett vart du befinner dig som Socialdemokrat så är det höger/vänster om marsch om det skall bli ordning inför kommande fältslag mot borgerligheten. Enade vi stå, kluvna vi falla....

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / DN / SvD / Expressen / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
Jinge / Rasmus Lenefors / Fetsmart /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Anders Lago som partiordförande, tack. En rejäl och praktiskt inriktad politiker som inte räds det obekväma men som ändå är mänsklig.