måndag, november 01, 2010

(V) stärker sina profil

Vänsterpartiet meddelar idag att de hoppar av förhandlingarna med regeringen gällande Afghanistan. Resultatet av den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och den borgerliga minoritetsregeringen kommer att presenteras senare idag, men för stunden så är det Vänsterpartiet som står med ett tydligt ställningstagande när det gäller de Svenska trupperna i Afghanistan, de skall hem så fort det är möjligt.

Vänsterpartiet har haft en mycket hög svansföring i frågan vilket jag tycker har varit mycket hedrande. Deras syn på den Svenska närvaron i Afghanistan är för Vänsterpartiet en profilfråga att de nu väljer att hoppa av stärker deras profil ytterligare. En profil som jag tror hade varit ännu mer tydlig för väljarna om de hade stått utanför det rödgröna samarbetet, hela tiden. Hur den Socialdemokratiska och Miljöpartiets blir får vi återkomma till under dagen.

Lars Ohly har fört samtal både Sahlin och MP:s språkrör innan han och hans parti valde att ställa sig utanför förhandlingarna med regeringen. – De väljer att gå vidare men vi gör en annan bedömning. Vi kommer nu att lägga en egen motion, säger han, och beklagar att S och MP inte står fast vid den tidigare överenskommelsen. Jag förstår Lars men jag tror knappast att detta försämrar Vänsterpartiets ställning i opinionen kring en invasion som jag anser så här långt skördat fler offer än framgångar.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / SvD / SvD2 / SvD3 / Expressen / Expressen2 / Aftonbladet / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
Peter Högberg / Göran Pettersson / Martin Moberg / Emil Högberg / Jinge / Röda Malmö / Johan Westerholm / Lasses blogg / Svensson / Thomas Böhlmark / Jonas Sjöstedt / Röda Göteborg / Tokmoderaten /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

"V" kommer at förbjudas när SD kommer till makten!Detta parti är islamkramare och stöder mördare och terrorister! Pajasen Ohly ska sitta i fängelse livet ut för landsförräderi!

PeO sa...

Ohly verkar vara på G bort.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2196861/ohly-oppnar-for-sin-avgang

Ett till offer för det rödgröna fiaskot i valet.

Krassman sa...

@Anonym
Helt otroligt att ett pucko som dig kan idiotförklara hela SD och alla som röstar på det partiet med tre meningar. Du måste verkligen vara SD:s stolthet, din pajas.

@Peo
Inget nytt broder, inget nytt.