fredag, november 05, 2010

Det kokar inom KD

Kristdemokraterna verkar precis som mitt eget parti vara i behov att få fart på en ordentlig kriskommission. KDU har genomfört en egen och redan levererat sin valsanalys, men moderpartiet verkar vara mer saktfärdiga. Hägglund var för ett tag sedan ute och talade om att KD:s profil behöver förändras och att namnbyte och att hoppa paradfrågan om vårdnadsbidraget skulle vara en möjlig väg för ett Kristdemokratiskt segertåg, detta stöter inte helt oväntat på patrull, eftersom idéerna varit dåligt förankrade inom partiet.

En viss Bengt Germundsson som sitter i KD:s partistyrelse tar nu bladet från munnen och ger sin syn på saken i en debattartikel i tidningen Kristdemokraten. Där utvecklar han sin kritik och hävdar bland annat att Hägglund gjorde samma plötsliga 180-graderssväng kort efter valet 2006, då om bensinskatten - efter att ha gått till val på att sänka den. Även då utan att ha förankrat kursändringen.

Hägglund ord väger tyngre är partistyrelsens menar Germundsson och föreslår att en utomstående utvärdering måste göras av partiets ledande funktioner för att de på bästa sätt ska kunna forma det lag som ska ha framgång i valet 2014. "Kristdemokraterna behöver en ledning som lyssnar till partiet och ger stöd till våra förtroendevalda. Ledarstilen måste attrahera, engagera och lyfta väljare och medlemmar. Frågan är vilka som klarar av denna förändring med bibehållet förtroende innan det är för sent?", skriver han.

Valet 2010 hade två vinnare, det är Moderaterna och Sverigedemokraterna. Resten är i mina ögon alla förlorare. Ledarskapet inom samtliga partier behöver synas i sömmarna inför kommande valrörelser och jag bara hoppas att Germundsson och övriga vurmare för vårdnadsbidraget vinner kampen inom KD, då har vi i alla fall en förlorare klar till valrörelsen 2014 i förtid.

Gammelmedia på detta:
SvD
/ Aftonbladet / DN / DN2 / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
Peter Andersson / Bengt Germundsson
/ Peter Högberg / Alliansfritt Sverige / Peter Soilander / Patriarkatet i blodet / Martin Moberg / Ohälsan själv /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Daniel J sa...

Hur rent mjöl har Bengt Germundsson själv i påsen ?

http://www.totalskandal.se/sida7.html