måndag, februari 07, 2011

Hon ställde frågan...till Alex

Under valrörelsen 2010 så hade vi målsättning att vi skulle värva 10 procent nya medlemmar till Socialdemokraterna i Norrtälje kommun, vi misslyckades. Vi ställde helt enkelt inte frågan tillräckligt många gånger. Någon uttryckte det som att man inte ville vara för "på" när man knackade dörr, man ville liksom inte skrämma iväg en presumtiv väljare. Frågan blir ju då hur vi skall kunna förnya och föryngra oss om vi inte blir fler medlemmar?

Svaret på det mina vänner kan ni allihopa, för det går nämligen inte, och det går verkligen inte att göra det om vi inte ställer frågan. Aftonbladets Karin Pettersson talade på Kriskommissionens seminarium på Rönneberga i mitten av januari. Hon talade om framtiden för Socialdemokraterna och hon talade om valet av ny partiordförande. Hon tyckte vi skulle leta utanför de vanliga mötesrummen, tänka utanför boxen. Hon sade att vår nye partiordförande kanske inte var medlem i partiet i dagsläget.

Hon kanske har rätt, men i dag så kanske han gick med. Jag vet inte hur många medlemmar som värvats via Facebook men jag konstaterar att det fungerar. Inte för att det kanske är just vår blivande partiledare som gick med i dag, men enligt uppgift så har Ellinor Eriksson ställt frågan, och Alexander Schulman är nu medlem i Socialdemokraterna. Varmt välkommen Alexander och nu väntar jag med spänning på en tweet eller bloggpost på ämnet.

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: