torsdag, februari 03, 2011

(M) i Österåker, nepotismens försvarare

Moderaterna i Österåker håller stilen och fortsätter att vara svågerpolitikens och nepotismens främsta företrädare i Stockholms län. Frågan kring den oproportionerliga höjningen av politikernas arvoden i kommunen rullar vidare och skördar nu nya mediala framgångar. Jag kan dock undra om det verkligen är på det här viset som den genom mer eller mindre korrupta Moderatledningen i kommunen vill sätta den vackra skärgårdskommunen Österåker på kartan.


Det avgående kommunalrådet, Ingela Gardner Sundström, verkar alltjämt avgöra kommunens framtid. Detta undergräver naturligtvis partiets nya stjärnskott, Michaela Fletcher-Sjöman, framtida ledarskap och trovärdighet. Fletcher-Sjöman (M) får 10,3 procents löneförhöjning och kammar hem 72 800 kronor i månaden. På frågan om varför nya kommunalrådet skall ha 30 procent högre lön än en riksdagsledamot svara Gardner Sundström följande:

"Hon har yttersta ansvaret för en omsättning på två miljarder kronor och 2 500 anställda. Det är ett annat ansvar än för riksdagsledamöter, de är en i ledet. Det här handlar om kommunens regering" Att hävda att man som kommunalråd är ytterst ansvarig för hela kommunens budget och samtliga anställda visar verkligen att man inom (M) Österåker sätter jaget före laget. Ett resonemang hämtat från kungahusets forna dagar passar sig inte i en demokrati, och det kommer inte att passa i Österåker heller.

Ingela Gardner Sundström kommer med all säkerhet att glida vidare, och det flagranta och nepotismiska agerandet kommer hamna i Fletcher-Sjömans knä. Med tanke på arvodesdebatten, köpet av en konstsamling på 10 miljoner så har Fletcher-Sjöman fått en riktig smakstart på sin politiska karriär. Frågan är väl hur länge vi får se denna nya profil inom Moderaterna i Österåker. Principen upp som en sol, ner som en pannkaka har vi ju sett tidigare.

Gammelmedia på detta:

Aftonbladet / DN /

Nymedia på detta:
Miniblogg / Röda Berget / Ipse Cogita / Mina Moderata karameller / Alliansfritt Sverige / Anki Furustrand / Fotolasse / Kommunisternas blogg / Alltid rött alltid rätt /

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: