måndag, februari 14, 2011

Sorry, Kristersson bryr sig inte

På Aftonbladet debatt kan vi i dag läsa ett upprop från ett antal profiler som begär att Sveriges socialförsäkringsminister, Ulf Kristersson (M), skall ta sitt ansvar över de som drabbas av den borgerliga sjukförsäkringen. Tyvärr så kan jag meddela alla att Kristersson inte bryr sig om de drabbade och att han kommer inte tillåta några störra förändringar av sjukförsäkringen.

Det kommer inte heller spela någon roll hur många gånger kravet ställs från oppositionen, de små borgerliga partierna eller de drabbade själva. Kristersson avgör inte frågan, det gör Reinfeldt och Anders Borg. Vi vet att den borgerliga sjukförsäkringen liggger fast och det som kan komma ske är ytterst små förändringar. De som är grunden för sjukförsäkringen är omfördelning från sjukförsäkringen till jobbskatteavdraget och sänka skatten för de som arbetar. Det är prioritet ett för Kristersson och hans kamrater, tro inget annat.

Vi kommer fortsättningsvis att se rapporter om utförsäkrade som hamnar mellan stolarna och hamnar på gatan. Blir av med ersättningar och tvingas till socialbidrag under förnedrade former. Orsaken är lagstiftningen och Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen har att rätta sig efter den, och skall någon förändring ske så krävs det en annan politik. Sjukförsäkringen kunde avgjort valet 2010 men tyvärr så ville väljarna annat.

Nu skall cirka en miljon väljare få lägga sin röst på nytt, och jag hoppas att alla de som nu röstar i omvalet i Örebro och Västra Götalands landsting tar tillfället och visar sitt motstånd mot den borgerliga alliansens politik. Det är nämligen den politiken som ligger till grund för sjukförsäkringen och uppkomsten av alla dessa enskilda fall.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

De Tystas Röst sa...

Hej Krassman!
Naturligtvis har du i princip rätt; Reinfeldt och Borg är bromsklossarna, och jobbskatteavdragen går före allt.

Men det är bara diktatorer som är immuna mot opinionstryck (och egentligen heller inte diktatorer).

Vårt motstånd mot den omänskliga sjukförsäkringen får därför inte tystna - vi får inte bli defeatister.

Jag önskar dig en trevlig Alla Hjärtans Dag!

Krassman sa...

@De tystas röst
Tack för din fina hälsning och självklart så får inte kritiken tystna, då har de vunnit.

Men vi måste föra fram berättelsen vad deras beslut grundar sig på. Förändringen av sjukförsäkringen var för att hitta utrymme att sänka skatterna, inget annat.

Upp till kamp....

Cattis sa...

"Kristersson avgör inte frågan, det gör Reinfeldt och Anders Borg."

Så jävla sant och det gäller det mesta, men här i synnerhet. Jag tror tyvärr inte heller att det kommer bli någon förändring, hur starka opinionen, nätverken och upproren än är. Vi har sett det förut; hur Reinfeldt använder sin partipiska och snärtar till de sina när dörren är stängd.

Just det, jag tänker på en annan hjärtefråga: FRA-lagen (som vi nu vet var beställd av USA), men skit samma. Han använder inte sina hundögon och mjuka röst, när han driver igenom sina lagar.
Han kommer fortsätta sin "Tiga-ihjäl-problemen-så-försvinner-de-teknik" och rapa upp samma "Jag kommenterar inte enstaka fall"

Ärligt talat: Jag fattar inte att folk inte har genomskådat minster Stadsminister Fredrik fucking Reinfeldt och hans "nymoderata" politik, vid det här laget.

Ofattbart att de bara blir mer och mer populära.
Fast jag har ju aldrig förstått hur de människor tänker,å andra sidan!

Nej, nu får jag ge mej! Hoppas du mår bra btw, long time no see!?

Hugs Cattis

Peter B sa...

Det är inte förvånande att en moderat minister skiter i de som slitet ut sig för sin arbetsgivare. Det var givet redan när de monterade ner arbetsmiljöverket.

Det som är förvånande är att svenska folket har blivit så egoistiska att man röstar fram skiten. Eller är det så att man anser att det inte finns något bra alternativ i och med sossarnas icke-politik?