onsdag, februari 02, 2011

Rasist i SD, världen i chock

SD:s dragplåster och gruppledare i kommunfullmäktige i Knivsta, Leif Vogel har hamnat i blåsväder. Det har tydligen visat sig att denna 66 åring är en rasist. Nu skaks partiet av detta häpnadsväckande avslöjande. Det faktum att partiet skulle ha en förtroendevald som är rasist skapar självklart rubriker runt om i det avlånga landet Falukorv.
Intervju%20med%20Leif%20Vogel%20(SD)

Vogel skall ha skickat rasistiska mejl till Svenska Dagbladet och DN. I breven beskriver han bland annat människor med mörk hudfärg som ”den svarta hopen”. Något som alltså inte passar sig inom det rasistiska, främligtsfientliga, homofobiska och patriarkala SD. Trots lång och trogen tjänst inom SD riskerar han nu att uteslutas.

Vogels agerande är under utredning och enligt Martin Kinnunen som är Sverigedemokraternas pressansvarige ”riskerar han absolut” att uteslutas ur partiet. –Vi kommer att utreda det här och öppnas ett personärende kan en konsekvens bli att han blir utesluten. Kinnunen underkänner Vogels argument att han skickat desasa mejl i egenskap av privatperson. Kinnunen anser inte att partiet har ett generellt problem med att deras företrädare uttrycker sig främlingsfientligt. Noteras bör att Kinnunen måste ha missat en hel del på detta ämne.

UPPDATERAD:
Har just fått höra via radio att Leif Vogel nu valt att lämna alla sina politiska uppdrag för SD. I UNT kan jag dock notera att han uteslutits på grund av sitt fulmailande. Lyssnar man på TV4:s intervju med Vogel så är det uppenbart att han inte ångrar något och att man i Gambia säkert använder rasistiska tillmälen om oss här och att han därför skulle vara i gott sällskap.

Gammelmedia på detta:
SvD / Aftonbladet / SR / NyTeknik / UNT / DN /

Nymedia på detta:
Those sweet words / Kommunisternas blogg / Tossigt / Tokmoderaten / Mattias Sundberg / Dyspné / Jan Rume /

Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

"den svarta hopen" är ju ett uttryck i stil med "köttberget".

Krassman sa...

@Anonym
– Detta köttberg av 40-talister som vi ska 60-talister ska föda - det är en realitet att försörjningskvoten rikserar att bli ett problem. Per Nuder

Är inte samma sak eller ligger i stil med

-Sämre reklam för den svarta hopen kan man ju inte tänka sig.

Sätt även dessa två kommentarer i sitt respektive sammanhang så inser även du att det inte går att jämföra aplesiner med meloner och att du faktiskt borde ändra åsikt.

Anonym sa...

Men är det inte bra att SD tar avstånd från hans uttalanden? Och du vet förbannat väl att sådana här attityder finns i alla partierna. Jag misstänker att vad än SD säger, vad de än gör, så anser du att det är fel. Vi bör nog vara tacksamma att inte den idiotiska integrationspolitiken har skapat långt mer främlingsfientlighet. än den vi ser nu.

Krassman sa...

@Anonym.
Han är ju bara medlem i SD vad jag vet. Menar du att alla partier skall ta anstånd från hans uttalande eller vad menar du, förklara dig gärna.

Att sådana här attityder finns, vadå? Jag har fan aldrig hört någon Socialdemokrat uttala något liknande. Du vet ju uppenbarligen ingenting om vad SD säger och gör men de saker som dom säger och gör som är fel, det kommenterar jag.

Vi är tacksamma för att det rasistiska, främlingsfientliga, homofoba och patriarkala SD finns så att dessa åsikter som baseras på okunskap och rädsla blir offentliga. Tack för din kommentar...