lördag, mars 05, 2011

Intresseklubben antecknar...

Vi Socialdemokrater vill gärna dominera bilden i media. Vi vill gärna att våra alternativ till den anorektiska arbetsmarknadspolitiken, exkluderande sjukförsäkringen, initiativlösa klimatpolitiken och den enögda skattepolitiken var de dominerande inslagen, men icke. Fokus när det gäller rapporteringen kring Socialdemokraterna handlar nästan uteslutande bara om en sak, nämligen vårt kommande ordförande val. Jag kan bara konstatera att ur medias synvinkel så är denna enda fråga den helt avgörande för vårt samhälles framtida utveckling, och vem vet, de kanske har rätt.


Men det som alla dessa löpmeter med artiklar och gnäll om Socialdemokraternas interna bryderier, som tyvärr saknar stora delar av demokrati och öppenhet, gör är att tränga bort alla de vittnesmål som sker runt om i ett Sverige där klyftorna tilltar. Inkomstskillnaderna ökar i spåren av Anders Bors fördelningspolitik, försäkringskassan stänger sina kontor och över 400 000 personer saknar ett arbete och näringslivet skär guld med täljkniv i statskassan. Men det som debattörer och journalister fokuserar och spekulerar kring är vår tillträdande ordförandes utmaningar.

I dag är som alla andra dagar den senaste tiden gällande detta fokus och spekulationer. Den här gången är det författaren och journalisten Christer Isaksson som i SvD vill ge sin bild av det som nu sker inom (S). Vi får alla tacka honom för den berättelsen han anser att övriga världen är i ett stort behov av att få berättad för sig. Men om den innehåller något nytt och berättar om den framtid som en ny partiordförande har och de politiska utmaningar vårt land står inför är jag tveksam till. Syftet med Isakssons artikel kan ju vara att det han beskriver är något nytt och spännande, men jag vet faktiskt inte, för jag somnade nämligen någonstans i mitten.....däremot så var det inga problem att hålla sig vaken när jag läste Pierre Schori:s artikel i DN.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN /

Nymedia på detta:

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: