söndag, mars 06, 2011

Nytt lag kräver spelarbyten

Politik är en lagsport och precis som i lagsporter så måste man ibland ändra i laguppställningen. Det finns ett talesätt som heter att man inte skall ändra ett vinnande lag, men när vi ser på det laget som finns inom Socialdemokraterna så är detta ett förlorande lag. Skall laget bli ett "valvinnande lag" så räcker det inte med att bara lagkaptenen lämnar, det krävs större förändringar än så.

I dag så levererar ett antal Socialdemokratiska profiler sin syn på vad som behövs för att kunna bygga ett valvinnande lag i Expressen. Författarna skriver bland annat följande: "Om (S) verkligen har som mål att axla manteln som det samhällsförändrande och samhällsbärande partiet nummer ett, med ett väljarstöd på minst 40 procent, så behöver stora steg tas när det gäller politiken, idédebatten, kommunikationen och partiorganisationen. Förnyelsen sker dock inte per automatik. Och den sker inte bara för att en kriskommission har levererat en rapport."

Författarnas analys och medskick till den stundande extrakongressen förpliktar. Men den sätter även fokus på vad den sittande partiledningens ansvar. Det finns bara en i laget som ställt sin plats till förfogande, och det är som sagt vår lagkapten. Väljer vi ny lagkapten utan att ta in nya spelare så kommer det bli en tuff säsong för Socialdemokraterna. Frågan är om vi kommer ses som en seriöst lag som verkligen satsar på att ta pokalen i valet 2014 med den enda förändringen.

Gammelmedia på detta:
Expressen /

Nymedia på detta:
Röda Berget / Mats Engström / Peter Högberg / Martin Moberg / Johan Westerholm /

Krassman /In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Talande: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stig-malm-det-ar-rent-stalinistiskt_5992463.svd