fredag, maj 28, 2010

Att leda kan leda en till vansinne

Dagens snackis är tveklöst DN/Synovates opinionsundersökning som idag omskrivs i varje prasselmedia som lite självaktning. Det känns skönt att denna mätning får ett mer seriöst mottagande och att kommentarerna kring mätningen håller en högre kvalitet än de analyser som krystades fram kring den Skop mätning som publicerades igår.

I Synovates mätning så leder nu det borgerliga blocket över den rödgröna oppositionen. Den borgerliga kadern med sin mer av samma politik lyckas samla 48,3 procent av de presumtiva väljarna medan de rödgröna visionärerna samlar 46,5 procent av de tillfrågade. Idag är det 113 dagar till vallokalerna öppnar och att detta val kommer att bli jämt, precis som alla riksdagsval blir i Sverige kan knappast ses som en chock.

Jag har full förståelse över den glädjeyra som gör att borgerliga bloggare länkar som illrar som nu vågat sig fram ur sina mörka hålor där de tryggt legat och fulbloggat. Men jag kan faktiskt unna dom denna yra. Om detta är en vändning som kommer att hålla i sig och om det kommer flera är naturligtvis alldeles för tidigt att säga. Att mer eller mindre konstant leda i dessa mätningar som den rödgröna oppositionen gjort har sina risker, att leda kan leda en till vansinne. Grundorganisationerna i partierna slappnar av, tar ut slutresultatet i förtid och slår av på takten och tempot.

Den borgerliga regeringen som tillträdde efter valet 2006 är den som tillträtt med minst stöd hos folket i modern historia. Det var 119 328 fler som röstade på de borgerliga vilket gav ett övertag på 2,16 procent. Valet den 19:e september är avgjort när vallokalerna stänger för kvällen, inte tidigare. Nu är det upp till oss inom den rödgröna oppositionen att möta väljarna och ge vår bild av det Sverige som vi vill ha. Ett Sverige med fler jobb och minskade klyftor. Ett Sverige där vi inte accepterar en ungdomsarbetslöshet på över 30 procent och ett Sverige där klyftorna ökar.

Prasselmedia på detta:
Expressen / TV4 / SvD / DN / Aftonbladet / Expressen2 /Aftonbladet2 / Expressen3 / SvD2 / DN2 / DN3 /DN4 / DN5 / Aftonbladet3 /

Nymedia på detta:
Tokmoderaten
/ Johan Westerholm / Peter Andersson / Jonas Sjöstedt / Alltid rött alltid rätt / Röda Berget / Peter Högberg / Lasses blogg / Homo Politicus / Magnus Andersson / Kulturbloggen / GP / Mina Moderata karameller / Ankersjö / Fredrik Olovsson / Dick Erixon / Rasmus Lenefors / Jinge / Roger Jönsson / Kent Persson / Björn Andersson / Badlands Hyena / Viktor Tullgren / Munkhammar /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

PeO sa...

Ehh, Krassman. Har du inte skrivit detta blogginlägg tidigare? Precis på samma sätt som S har kört samma gamla politik under minst 40 år ;-). Trevlig helg ändå.

Krassman sa...

@PeO din gamla skojare
Ha ha ha, du har nog rätt.

Anonym sa...

Lars Eriksson säger:
Om drygt tre veckor kommer SIFO:s väljarbarometer för juni. Där kommer det att bli helt andra siffror, det är jag övertygad om.
//Lasse