onsdag, maj 19, 2010

Initiativ för hållbar utveckling

Idag så utmanar sex stycken Socialdemokratiska kommunalråd borgerligt styrda kommunerna när det gäller att göra sig kvitt oljeberoendet och ta reella steg för en hållbar utveckling. De sex kommunerna startar nu fossilbränslefria bilpooler för att erbjuda invånarna ett miljövänligare alternativ till den egna bilen. I Norrtälje kommun tog Miljöpartiet ett liknande initiativ och lade en motion i kommunfullmäktige vilket vi Socialdemokrater stöttade.

Den borgerliga majoriteten i Norrtälje där Centerpartiet försöker hävda att de driver klimat och miljöfrågorna var självklart emot förslaget med en bilpool. Den invändningen som den borgerliga majoriteten framförde var att kommunen inte skall konkurrera med privata aktörer genom att anordna biluthyrning. Ett argument som mycket väl visar hur den borgerliga kommunledningen resonerar när det gäller att ta politiskt ansvar och göra sitt för klimatförändringarna.

Ett mycket bra initiativ från de sex Socialdemokratiska kommunalråden i Stockholms län och jag kan bara konstatera att min egen kommun knappast kommer att anta utmaningen när det gäller att erbjuda
invånarna ett miljövänligare alternativ till den egna bilen. Här skall man låta marknaden fixa allt nämligen, någon som känner igen den naiva inställningen kanske?

Gammelmedia på detta:
SvD /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

jonas arbetare sa...

vilken fullständigt vansinnig ide´
ska jag som cyklar behöva betala för bilar över skattsedeln.jonas arbetare