torsdag, maj 20, 2010

Tvåfrontskrig inom alliansen

Jan Björklund följer sin vana trogen kring att användandet av mästrande brösttoner. Den här gången gäller det försvaret som den tidigare majoren och chefen vid stadsskyttebataljonen ger sig på med full arsenal. På en konferens som anordnandes av Folk och försvar presenterade han ett nytt försvarspolitiskt program. Nuvarande prioriteringen inom försvaret av internationella insatser på bekostnad av försvaret av nationen vill Björklund ändra på.

Ryssen kommer, ryssen kommer är Björklunds melodi och det kommer dessutom dagen efter att hans Folkparti mangrant röstat igenom att skrota den allmänna värnplikten i riksdagen. Nu är alltså tanken att hotet om Ryssen skall generera ökade medel till försvaret så att satsningar kan göras på den nya proffsarmén av anställda soldater. I alla fall enligt Folkpartiets sätt att resonera. Intressant tanke kan tyckas men försvarsminister Sten Tolgfors, som jag knappast sett som en handlingens man har agerat blixtsnabbt.

Tolgfors spar inte på krutet....

På sin blogg bemöter han Jan Björklund och Folkpartiets utspel genom en ordentlig avhyvling sammanställd i punktform. Denna känslornas man pekar på den nedrustning och omläggning av försvaret som Folkpartiet medverkat till och att Björklunds teser redan mötts med antiteser. Jag har aldrig sett Tolgfors på bloggosfärens Knuff lista över heta bloggare, men idag så lär han dra på sig en och annan länk. Oavsett detta så kan vi konstatera att det verkar vara lågt i tak inom alliansens nu när partierna gräver sina skyttevärn, så här 121 dagar innan dagen D.

Alliansens ständiga uppmålade av luftslottet av att samstämmighet råder inom kadern av borgerlig partier, som maniskt upprepas av borgerliga pressen för att ge sken av splittring hos oss i den rödgröna oppositionen tycks skapat en nolltolerans mot avvikande meningar. Detta kommer att göra att den borgerliga kannibalismen på högerkanten blir extra spännande att följa under detta valår. Så luta er tillbaka och njut nu till fullo av detta spektakel, snart börjar nämligen rond 2.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Expressen / Aftonbladet2 / Expressen2

Nymedia på detta:
S-buzz / Alliansfritt Sverige / Johan Westerholm / Sten Tolgfors / Niklas Frykman / Chefsingenjören / Tokmoderaten / Hans Åberg /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: