lördag, maj 01, 2010

In Your Face Expressen

Expressen gör idag vad dom kan för att skapa "smolk i bägaren" på arbetarrörelsens dag, 1:a maj. Kan ju ganska lätt konstatera att deras försök att utmåla Socialdemokrater runt om i Sverige som maktgalna intrigmakare som ganska lamt. De interna stridigheterna och provvalsfuskandet inom Moderaterna saknar motstycke i den moderna politiken så Expressen gör vad dom kan för att kasta misstankar och smuts bäst det går.


I sitt reportage så tar Expressen upp ett antal arbetarekommuner runt om i Sverige och skriver om avhopp, bildande av lokala partier och splittring i frågor. Man kan få känslan av att Expressen försöker påskina att detta är något som bara sker inom Socialdemokraterna för att på så sätt legitimera detta som en "nyhet". Att det pågår maktkamper och att man strider kring enskilda frågor inom partierna kan knappast ses som någon nyhet.

Jag vill hävda att det inte finns något politiskt parti som inte har engagerade medlemmar med skilda synsätt på ledarskap och i de politiska frågorna som behandlas. Stridigheter inom Centerpartiet, motsättningar inom SD, valfuskande och polisanmälningar inom Moderaterna, utfrysning inom KD, mobbing inom Fp och tjafs inom Miljöpartiet. Listan kan göras hur lång som helst och nyhetsvärdet i detta uppskattas i alla fall av mig till noll. Någon värdestegring är inte heller att sikta, trots Expressens tappra försök till ett skoop. In Your Face Expressen och ha ett bra 1:a maj.

Gammelmedia på detta:
Expressen /

Nymedia på detta:
Alltid rött alltid rätt /


Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Ulf Vargek sa...

Expressen journalistik förnekar sig inte. När nyhetstorkan och idéfattigdomen sätter in hos Expressens journalister försöker man göra en höna av en fjäder.

PeO sa...

Expressen är och har alltid varit en kloak. Skulle inte ens vilja att min katt hade Expressen i kiss-o-bajslådan.

Urban Cat sa...

Keep on walking...
http://cattisb.wordpress.com/2010/05/01/och-sa-var-de-bara-tva/

Krassman sa...

@Ulf Vargek och PeO
Men det är ju inte klokt vilken dynga de trycker ibland. PeO, inte visste jag att du har katt heller! Vad heter djuret?

@Stadskatten
Shit Cattis, trodde aldrig att detta skulle bli så här spännande. Din utmaning kommer att vara en av mina bästa minnen från mitt bloggande.