tisdag, maj 11, 2010

YLVP

Idag har vi besök på riksdagen från Young Leaders Visitors Program från Svenska Institutet. Det är ett interkulturellt ledarskapsprogram med fokus på sociala medier som verktyg för dialog och en positiv samhälls-förändring. Idag så träffar de 30 personerna från Jemen, Marocko, Egypten, Algeriet, Jordanien, Libanon, Palestina, Tunisien och Syrien undertecknad och Niki Westerberg från Folkpartiet.

Vi skall berätta om hur våra respektive partier jobbar med Sociala media generellt och hur vi arbetar mot och med våra riksdagsledamöter. Programmet syftar till att lägga grunden för en varaktig och ömsesidigt givande relation mellan unga opinionsbildare i Sverige och ett antal länder i MENA-regionen (eng. Middle East and North Africa) genom att stärka och föra samman dessa inflytelserika röster i deras arbete för positiv samhällsförändring.

Gruppen hade en mycket intressant sammansättning. Det var allt från forskare från Harvard universitetet som bloggar, chefen för konst och kultur departementet, dokumentärfilmare , journalister och studenter. Det var ett spännande tillfälle att få tala om hur vi som partier ser på Sociala media och att de olika plattformarna kommer att ha betydelse i valrörelsen är ett faktum, hur stort det blir får vi dock så. Niki berättade att man nu håller på att skapa ett liberalt bloggnätverk och det skall bli intressant och se om det blir något som kan mäta sig med NetRoots.

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: