måndag, maj 24, 2010

Den 80:e bloggaren som tycker något?

Det är ungefär med den ingången som jag nu sätter mig för att skriva något om publiceringen av Skops väljarbarometer. Alla analyser av mätningens resultat är gjorda på femtioelva olika sätt och det skall väl mycket till om man kan erbjuda något nytt. Men vadå, lite terapibloggande på väg hem från jobbet har ju aldrig skadat.

I mätningen som ställer frågan: vilket politiskt parti tycker du bäst om i rikspolitiken? En majoritet av de tillfrågade tycker man naturligtvis att Socialdemokraternas politik är bäst, efter det kommer Moderaternas följt av Miljöpartiet. Efter det så kommer de mindre partierna i fallande skala enligt följande. Folkpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet och de två partiet som de tillfrågade tycker minst bra om är Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Skulle detta omräknas till röster på respektive partier så heter Sveriges nya statsminister, som vanligt, Mona Sahlin. Trots förtroendemätningar som konsekvent lyfts till skyarna av borgerliga gammelmedia och konservativa bloggare så ger väljarna den borgerliga regeringen tummen ner. Det visar sig att det återigen är de små borgerliga partierna som inte attraherar väljarna och deras minskning i mätningen uppgår till 1,8 procent.

Moderaternas ökning i mätningen motsvarar 2,2 procentenheter och sannolikheten att de små borgarligas tapp i opinionen gått till Moderaterna känns naturlig och självklar. Vänsterpartiet är åter på banan och visar ett bra lyft från den förra mätningen. Att stödet för SD dalar är för mig inget konstigt. Nu är det allvar i politiken och varken media eller väljarna låter sig imponeras av pajaskonster som att göra skillnad på människors sexuella läggning, vilket land man kommer från eller vilken religion man tillhör.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen / Aftonbladet2 / SvD2 / DN2 / Expressen2


Nymedia på detta:
Annarkia / Ett hjärta rött / Kent Persson / Stefans Konspirationer / Seved Monke / Homo Politicus / Amanda Brihed / Dick Erixon / Ulf Bjereld / Peter Högberg / Kulturbloggen / Jonas Sjöstedt / S-buzz / Svensson / Alltid rött alltid rätt / Röda Berget /Rasmus Lenefors / Johan Westerholm / Tokmoderaten / Kommunisternas blogg / Jinge / Viktor Tullgren / Back Nilsson / Peter Andersson /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: