onsdag, maj 19, 2010

Westlund stoppar matfusket, inte Corazza Bildt

Åsa Westlund (S) utformade det förslag om förbud mot världen äckligaste uppfinning, i matväg, nämligen köttklistret. Med en stor majoritet på 31 ja-röster mot 21 nej-röster röstade Europaparlamentets miljöutskott i enlighet med Westlunds förslag om att stoppa det vedervärdiga köttklistret.

Idag var det sanningens ögonblick i Europaparlamentet gällande Karlssons Kasslerklister. En knapp majoritet av ledamöterna i Europaparlamentet röstade mot det köttklisterbeslut som i februari fattades av EU-kommissionen, i enlighet med Westlunds förslag. Det krävdes minst 369 röster för att resolutionen mot trombin (Karlsson Kasslerklister) skulle bli antagen och den antogs med röstsiffrorna 370—262.

Sorry Antonsson, du får nöja dig med vulgärt stora flintastekar.

Huvudargumentet i resolutionen som antogs var risken för att produkten, som tillverkas av ko- eller grisblod, ska vilseleda konsumenter. Syftet med att använda köttklistret är att presentera bitar av kött för konsumenten som en enda köttprodukt, trots att den kan bestå av flera bitar. Detta konstaterade i alla fall majoriteten i Europaparlamentet.

Den Moderata Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt, som fick 85 405 kryss i valet genom sin kampanj att "stoppa matfusket" är en bitter förlorare en dag som denna, detta eftersom hon var för köttklistret. Corazza Bildt var tydlig med att vilja stoppa matfusket under valrörelsen, men när hon väl sitter där så vill inte hon som politiker fatta besluten.

Tur att det då finns Europaparlamentariker som Åsa Westlund som i alla fall är villig att ta ett politiskt ansvar för att se till att vi konsumenter INTE kan stoppa vilket skit som helst i våra munnar. Att som Moderaterna i parlamentet tycka att vi som konsumenter gör det rätta valet genom att läsa alla innehållsförteckningar och dessutom har kunskapen om vad dessa förkortningar och tillsatser verkligen innehåller är antingen en naiv inställning eller bara en ursäkt för att marknaden skall avgöra frågan åt oss.

Marknaden vill att vi konsumenter skall tro att om det säljs, så är det inget farligt. Jag hoppas verkligen att vi kommer dit en dag, och gör vi det så är det tack vare sådana politiker som Åsa Westlund (S) och inte tack vare den Anna Maria "matfusket" Corazza Bildt (M)

Gammelmedia på detta:
DN
/ SvD / Aftonbladet / SvD2 / Expressen /

Nymedia på detta:
Martin Moberg / Alliansfritt Sverige / Åsa Westlund / Carls konsumentblogg / Jöran Fagerlund / Aggiators blogg / Annes blogg /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Jenny sa...

Anna Maria Corazza Bildt menar att vi ska själva få välja att äta ihopklistrat kött. Vill man inte det så behöver man inte. Det ska deklareras och på så sätt kan konsumenten SJÄLV välja. Varför sätta upp en massa förbud?