tisdag, maj 04, 2010

Vart finns alla Reinfeldts jobb?

I gårdagens debatt på SVT mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt så var tonen sig lik. Mona Sahlin berättade om det Sverige den borgerliga regeringen skapat och effekterna av den förda politiken. Hon berättade om ambitionerna och visionerna med den rödgröna budgeten som just presenterats. Fler jobb och minskade klyftor.

Reinfeldt var som vanligt, på offensiven och krävde Mona Sahlin på svar och det som syntes mest i rutan var Reinfeldts anklagande pekfinger. Likt Anders Sorg i debatten mot Thomas Östros så var Reinfeldt trängd i ett hörn och sluggade vilt mot den färska rödgröna budgeten. Höjda skatter sade han och pekade finger, samtidigt som hans egen regering kört Sverige i ett underskott på 70 miljarder.

Reinfeldt säger att det bästa för Sverige är jobb, man vart de borgerliga jobben skapas är mer otydligt. Reinfeldts påstådda trumfkort, jobbskatteavdraget har ännu ingen kunna presentera hur många jobb det skapat. Vilka skattesänkningar det skapat vet vi men sen då? Jobbskatteavdragets syfte var ju främst för att skapa nya jobb. Reinfeldt hävdade i debatten att han skaffar jobben, frågan från mig är vart dom är någonstans? Vart de rödgröna finns står i alla fall klart.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen / SvD2

Nymedia på detta:
Alltid rött alltid rätt / Krohniskt / Röda Berget / Peter Högberg / Emil Broberg / Dick Bengtson /Peter Andersson /


Krassman / In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

De har inga resultat att luta sig tillbaka på när det gäller jobben under Alliansens mandatperiod.

Det är fakta som ligger på bordet och människor lever i den verkligheten.

Anonym sa...

De som skall skapa jobb är du och jag och ingen annan! fler offentliga jobb som sossarna vill ha koster pengar för dig och mig, visste du det?
Sitt inte som en fågelunge och vänta på att jobb skall dimpa ned i ditt gap.Folket måste jobba hårt precis som när välfärden skapades.Men vill du bli omhändertagen som ett barn och även styrd så rösta på sossarna så rasar sverige!

Krassman sa...

@Anonym
Men skärpning tack. Menar du på fullaste allvar att jobben inom välfärden inte skall satsas på. Till och med Reinfeldt har ju i alla fall sagt att han vill värna och välfärden.

Du skriver "Men vill du bli omhändertagen som ett barn och även styrd så rösta på sossarna så rasar Sverige!". Och vad har du för fakta att belägga detta med då. Menar du att välfärdsstaten Sverige och fo9lkhemmet är skapat av en Moderat regering eller? Undrar just vem som "styr" dig, du anonym?

Cattis sa...

Hm, vet inte om han egentligen själv tror på alla de där nya jobben, det är väl bara så att han har trollat bort en stor grupp människor (de som inte ens räknas in i utförskap, du vet) och VIPS så blev det fler procent i arbete!

PeO sa...

Ämen kom igen nu. "Vart de rödgröna finns...". Än så länge är det ju faktiskt bara något S+dom där bihangen PÅSTÅR skall leda till jobb. HUr det verkligen utfaller OM S vinner i höst återstår att se. Vad vi vet är att FÖRRA gången S körde ÖKADE arbetslösheten markant. Speciellt bland ungdomar.

Som vanligt är det lätta att sitta vid sidan av plan åch skrika åt dom som spalr hur dom skall göra. Stå där själv är en helt annan sak.