söndag, maj 16, 2010

Ja vem behöver Centerpartiet?

Agenda ställde idag frågan på sin spets till Maud Olofsson, vem behöver Centerpartiet? Jag hade lagt mig i sängen redan när Karin Hübinette meddelade att Maud Olofsson skulle medverka och tala om Centerpartiet. Det var bara att hämta den bärbara och sätta igång att skriva. Grunden till Centerns tillbakagång måste ligga i den nedtonade miljöprofilen som ersatts av en nyliberal företagarprofil. Alltså en profil i mängden av de borgerliga partierna.
Det går ju bara bra det här......NOT

Maud Olofsson meddelar att partiet har "suttit still i båten" eftersom det fanns skeppssim om de skulle matcha i en borgerlig regering. En minut in i frågeställningen så börjar hon räkna upp allt som Centerpartiet gjort. Företagarna har fått sänkta skatter och man genomfört 172 åtgärder för enklare företagande, något som dock företagare tar ganska lätt på. När det gäller vilket parti som driver företagares villkor så hamnar Centerpartiet näst sist, strax före Centerpartiet.

Maud lovar att man skall se till att jobben kommer. Centerpartiet är den borgerliga alliansens företagsamma röst och dess gröna röst. Något som knappast har levererats under den snart gångna mandatperioden. Maud menar att man levererat, men sålt det dåligt. Nu skall allt gott som Centerpartiet gjort under de gångna åren lyftas fram i valrörelsen. Hon menar att man kan driva alla frågor och ändå ha en stark profil.

Jag tycker samtalet mellan Karin Hübinette och Maud Olofsson gav en ganska tydlig bild av ett Centerparti med noll i sjukdomsinsikt. Allt är bra, Centerpartisterna runt om i landet är taggade att göra en bra valrörelse och nu skall skörden bärgas av all den bra politiken man fört. Man skall köra på i företagarspåret och att vara den gröna rösten.

Uppenbart är att Centern nu skall försöka torpedera Miljöpartiet i miljöfrågan. Som sagt, sjukdomsinsikt saknas i det partiet som varit Sveriges största borgerliga parti och varit det partiet som bildat regering flest gånger efter Socialdemokraterna. En intressant frågan är vem som kommer ta över efter Maud Olofsson om nu strategin inte funkar.

Nymedia på detta:

Johan Westerholm /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: