söndag, maj 09, 2010

Ökade drivkrafter och ökade drivkrafter

Har just suttit framför tv:n och sett Mona Sahlin platta till Fredrik Reinfeldt på bästa sändningstid. Det blev snabbt klart att vi i rutan såg en en taggad och motiverad Mona Sahlin som mötte en sur och butter Fredrik Reinfeldt. Att det är skillnader i politiken som de båda blocken företräder är solklar och att försöka bevisa motsatsen som vissa "förståsigpåare" har som mission är ju bara patetiskt.

Reinfeldt var som han är när han är som bäst för oss rödgröna, en mästrande översittare med en butter uppsyn. Han drog sig inte ens för att tillrättavisa Agenda redaktionens beskrivning av verkligheten. Han har dock lärt sig att sluta peka finger på Mona under debatterna vilket ände måste ses som en utveckling och den pompösa statsmannen.

Mona Sahlin var den enda stjärnan som lyste under kvällen och när det gällde frågan kring de politiska ideologierna mellan Moderaterna och Socialdemokraterna så var hon den enda ideologen som befann sig i Agendas studio. När den ensamstående mamman som jobbade heltid berättade om hennes situation så var Reinfeldts första kommentar att "vi har ökat drivkrafterna för arbete". Ett av svaren som visade att Reinfeldt kvällen till ära hade intagit rollen som studions papegoja. Mona Sahlin visade på klasskillnad ikväll och att Sverige behöver ett nytt politiskt ledarskap, ett ledarskap som har förankring i människors vardag.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Robert Noord / Magnus Andersson / Alla smutsiga detaljer / Johan Westerholm / Wisemans wisdoms
/

Krassman / In Your Face

6 kommentarer:

Karl sa...

Undra om vi såg samma debatt. Upplevde det precis tvärt om.

Anonym sa...

Snacka om att se och höra bara det som passar in i ens egna världsbild... :))

Anonym sa...

Du är som tur är ganska ensam om dina åsikter att Sahlin vann debatten.

Men alla som vill ha grekisk ekonomi i Sverige ska rösta som du vill.

Krassman sa...

@Karl - Anonym 21:44 - Anonym 21.46
Jag har i alla fall beskrivit varför jag tycker att Mona Sahlin var den bättre debattören ikväll. Vad tycker ni gjorde att Reinfeldt var den bättre för kvällen? Ni behöver inte dela min uppfattning, men jag vet dock varför jag tycker det jag gör.

Fd Sosse sa...

Nu såg jag inte hela debatten. Men just turena kring den ensamstående mamman såg jag. Hon fick det inte att gå runt vissa månader. Tänk då om inte alliansen sett till att hon får betydligt mer i plånboken tack vare skattesänkningarna som du och ditt parti har klagat på varje dag under hela mandatperioden? Hade S suttit kvar hade hon fått långa betydligt mer. De är bara att hålla med de andra inläggen: Du kan inte ha sett samma debatt. Själv är jag tacksam att jag började intressera och mig för politik och inte bara gick på propagandan som LO matar en med. Ta bara favorit lögnen: ”Regeringen har tvingat en halv miljon ur a-kassan”

PeO sa...

Sa inte Mona nåt om att "det är bidragen som drar runt Sverige". Vad lustit jag trodde det var BILEN, den mest beskattade av alla saker.

Om det handlar om att vi skall skapa mer BIDRAG för att dra runt Sverige mer är det nog fle väg att gå tror jag. Men det är ju den politik de Rödgröna nu på allvar föreslår. Tillabak till bidragsberoende och höga skatter - som det var "förr i tiden". Suck.