torsdag, maj 27, 2010

Bättre satsning än NK-Expressen

Idag presenterade Socialdemokraterna i Stockholm sin framtida satsning på Stockholms tunnelbana. Det skall bli tunnelbana till Nacka och Värmdö, en tvärförbindelse mellan Rinkeby och Hallonbergen samt en ringlinje runt stan. Kostnaden för visionen ligger på cirka 80 miljarder kronor. För 25 år sedan byggdes den senaste stationen i Stockholms tunnelbanenät och vi kan väl konstatera att stan har förändrats en hel del på ytan sedan 1985.

Socialdemokraternas satsning innebär minst nio nya stationer och flera tvärförbindelser mellan befintliga stationer. Bland annat vill man förlänga den gröna linjen från Odenplan till Norra station och Nya Karolinska, enligt den utredning som redan gjorts. Mot dessa visioner för ett bättre Stockholm kan vi ställa den borgerliga satsningen som är med känd som NK-Expressen.

Den borgerliga spårvagnssatsningen kostar närmare 230 miljoner kronor och kan inte se som något annat än ett projekt som skall kunna stå som bevis för att borgerligheten visst gjort satsningar på spårtrafiken. I juni skall de första 250 meterna av rälsen vara lagd mellan Hamngatan och Sergels torg. Visst är det en billigare satsning än Socialdemokraternas visioner för tunnelbanan, men sedan är det skillnad på vad man vill skapa också. Det är en väsentlig skillnad på ett skrytbygge för turister och latte sörplande NK-besökare eller en modernare kollektivtrafik för en mer hållbar huvudstad.

Gammelmedia på detta:
DN
/ DN2 / DN3 /SvD / DN4

Nymedia på detta:
S-buzz / HBT-Sossen / Peter Andersson / Martin Moberg / Viktor Tullgren / Emilias tankerum /Per Altenberg / Tyck till om Upplands Väsby / Svensson /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Ojdå. Valfläsk för 80 miljarder kronor. Börjar vi ana lite fladder i Det Rödgröna blocket inför valet. Nu när den senaste mätningen ger Alliansen övertaget skall denna vertiabla bredsida locka folket i Fjollträsk att rösta rött.

Märks att du bor i utmarkerna - NK finns egentligen inte längre och latte är otrendigt enligt mina vänner som beträder dessa gator i bland.