lördag, maj 22, 2010

Den sjuka sjukförsäkringen?Ser att Alliansfritt Sverige snappat upp detta med Mirza Trto som jag skrivit om ett par gånger. Gunnar Axén (M) vittnar här om synen som finns inom den borgerliga arbetslinjen. Mirzas behandling av Försäkringskassan har nu fått sällskap av fyra stycken Afghanistan-veteraner som även dom inte fått någon sjukpenning. Vi får väl se om Gunnar Axén tycker att även dessa har varit för slarviga i sitt förfarande när inte dom anmälde sig arbetslösa första dagen.

Cristina Husmark Pehrsson (M)
lovar nu att man skall utreda hanteringen av de fyra skadade soldaterna och jag hoppas att det betyder att man även kommer titta på Mirza Tartos fall också, och alla andra som berörs. Vad som skulle vara ännu mycket bättre är att vi får ett maktskift den 19:e september så att vi snabbt kan ersätta denna cyniskt utformade sjukförsäkring som de borgerliga riksdagsledamöterna applådera till i riksdagen kammare när beslutet fattade. Jag kommer att applådera en rödgrön sjukförsäkring som tar hänsyn till respektive individs förutsättningar och behandlar sjuka som sjuka.

UPPDATERAT:
Ser nu på kvällen att Försvarsmakten och Försäkringskassan skall träffas och diskutera frågan om de fyra soldaternas avslag på sjukersättning på måndag. – Situationen är orimlig – det borde finnas utrymme att vara lite mer liberal. Det första man tänker på när det värsta händer är ju säkerligen inte att anmäla sig till Arbetsförmedlingen för att få rätt till försäkringsskyddet, säger Stig Orustfjord som är Försäkringskassans överdirektör till DN.

Han efterlyser att reglerna måste mjukas upp men eftersom högsta rättsinstans avgjort vad som är praxis ser han dock inga möjligheter till undantag från regelverket. Allt är hänger på att politiken måste fatta beslut om nya regler för att någon förändring av bedömningarna skall kunna ske. Återigen så har den borgerliga regeringens applåderade sjukförsäkring visat sin nolltolerans mot enskilda individers livssituation.

Gammelmedia på detta:
SVT / Aftonbladet / Expressen / Expressen2 / SvD / DN / Expressen3

Nymedia på detta:
Alliansfritt Sverige / Martin Moberg / Roger Jönsson / S-buzz /


Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Fairymary sa...

Kan någon förklara för mig varför man betraktas som arbetslös om man under anställning hos Försvarsmakten blir sårad? Upphör anställningen då? I så fall cynism utan all lika.....

Hemlige sa...

Naturligtvis kan man inte hålla på att göra undantag från regeringens arbetslinje, regler är faktiskt till för att följas.

Krassman sa...

@Fairmary
Jag tror att anställningen avslutas om man skickas hem helt enkelt. Om man så att sägas tas ur strid.

@Hemlige
Regler är regler, och regler är till för att ändras. Det är ju bara konstatera att med dessa hårda regler så blir du utan ersättning om du inte infinner dig på arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag, oavsett hur sjuk du är. Att det skulle leda till fler i arbete tvivlar jag dock, dom drabbade har ju ändå varit sjuka.

Börje Frisk sa...

Regeringen talar stolt att de sjuka blir färre...
trots att dina smärtor bara blir värre och värre.
Canser och stroke spelar inte längre någon roll...
skaffa ett jobb... och sluta med erat fjoll.
Till Arbetsförmedlingen du fraktas på bår...
och en handläggare snart vid din sida står.
De som söker jobb nu...de verkar va döa...
Nej säger Husmark-Pehrsson de är bara slöa.
Det finns en metod som är testad på svin...
säger hon glatt... med ett hånfullt flin.
Grisfösare är vår effektiva och nya giv...
den får alla sjuka att vakna till liv.
Tänk att Sverige blev ett Friskare Land...
med Regeringens " Hjälpande " Hand.
Skulle Du trots allt leva fram till Valet i Höst...
låt någon annan då få din röst!