onsdag, maj 05, 2010

In Your Face SvD

Idag så försöker SvD:s ledare ge sig på dagsverket att bevisa att den borgerliga politiken fungerar. Frågan blir ju då hur man skall kunna bevisa detta, enligt SvD:s ledare är det bevisat genom den rödgröna politiken som föreslås i den nyligen lagda budgetmotionen. En ekvation som endast fungerar i SvD:s retoriska värld och inte i den politiska grundskolan. Ledaren påskiner en rödgrön acceptans för de borgerliga reformerna och att det nu behövs mer borgerlig politik.

Slutsatsen och anslaget från SvD kan inte bli något annat än ett uttryck över den borgerliga desperation som präglar hela den borgerliga makteliten och dess partimegafoner inom gammelmedia. Socialdemokraterna har sedan tidigare accepterat jobbskatteavdraget, förutom de 10 sista miljarderna som genomförts på lånade pengar. Detta trots att skattesänkningarnas effekt, nämligen mer jobb, lyser med sin frånvaro. SvD vittnar om desperationen i den borgerliga villfarelsen kring det "sovande folket" och gör gällande att den borgerliga politiken som sliter stora revor i välfärden och ökar klyftorna i samhället är något positivt.

Nej, den borgerliga sjukförsäkringen och den försämrade A-kassan är inte incitament för att skapa fler arbeten. Det skapar orättvisa och slår mot de redan utsatta. Undersökningen från Umeå universitet bekräftar misstaget med den förändrade A-kassan och den cyniskt utformade sjukförsäkringens effekter för att få fler i arbete hade mycket väl kunnat uppnås på andra sätt än att tvinga sjuka till A-kassan med sänkte ersättning. Men i en tidning som förespråkar att mycket skall ha mer och den som inget har skall inget få, blir allt borgerligt som manna från himmelen.

Det kanske skall ses som naturligt att partimegafonen SvD tycker att den rödgröna budgeten är en bekräftelse på att den borgerliga politiken fungerar. Ökade klyftor, 100 000 fler arbetslösa och 70 000 fler i utanförskap. Lägg till skenande socialbidrag i kommunerna och en ungdomsarbetslöshet som passerat 28 procent gränsen enligt SCB. Den borgerliga politiken fungerar inte och jag har inte fått känslan av att varken Thomas Östros eller Mona Sahlin gav den borgerliga politiken eller dess effekter tummen upp i deras debatter med Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. Något som dock SvD:s ledare tycks missat fullkomligt. Men det är klart, drabbas man av borgerlig panikångest och känner av att den rödgröna opinionen kommer att hålla i sig så skriver man vilket skit som helst.

Gammelmedia på detta:
SvD /

Nymedia på detta:
Röda Berget / Alltid rött alltid rätt / Isak / Ulrika Falk /

Krassman / In Your Face

5 kommentarer:

Cattis sa...

Du har så rätt, inga tummar i vädret för Alliansens PippiLångstrumps-tåg genom landet; sicken samling!
Det man bör fundera på är ju hur mycket MER surt det blir för en sån som mej, tex, om Alliansen får stanna kvar, något som förhoppningsvis går att förändra, eller åtminstone stoppa upp, om de Rödgröna kommer till makten.

En sak, som jag undrar lite över, är det här med pensionssparandet, hur tänker ni att det skall fungera framöver?

/cattis

Krassman sa...

@Cattis
Pensionssystemet som det är idag har problem. Inflödet är för litet för att klara utflödet från systemet. Orsaken till detta är arbetslösheten. Vi närmar oss 10 procent arbetslösa vilket gör att det är för få som bidrar till systemet.

Bromsen i systemet slog in vid årsskiftet och kommer säkert ligga i hela året ut. En del justeringar och förändringar har gjort, men det är inte tillräckligt.

Mer behöver göras för att öka inflödet men det är dessutom ett parlamentariskt problem. Systemet idag är beslutat av oss Socialdemokrater tillsmammans med Moderaterna. Skall vi i framtiden ha ett långsiktigt system som inte är beroende på vilket block som styr så förstår du säkert problemet.

Alliansen vill inte göra upp med klimat och miljömålen med oss rödgröna, inte heller försvaret, kärnkraften eller utrikespolitiken. Pensionsystemet kommer inte att behandlas innan valet, och här kan jag se problem i antågande.

Urban Cat sa...

Tack för svar, lite klokare blev jag nog!
...tror jag! ;)

Fd sosse sa...

Krassman; Du glömer att Göran Persson "lånade" 258 miljarder av ap-fonderna när han gjorde sina berömda sanering av finanserna, som han gärna skryter om. Hade han inte gjort detta, hade pensionerna knappast varit lägre!

Krassman sa...

@Fd Sosse
Och du har visst glömt vilka som styrde Sverige och tredubblade den skuld som Gustav Vasa påbörjade ända fram till fram tills det Ann Wible tog över.

Du kanske hade föredragit att Moderaterna hade hållit i den kniven som skulle skära i välfärden före Göran Persson, men det gör inte jag kan jag lova dig.

Dessutom skall vi inte glömma att Carl Bildt bad Ingvar Carlsson om hjälp med det borgerliga ekonomiska moraset och att Mona Sahlin var med och jobbade tillsammans med Ingvar och Persson.

Hade inte Persson fått städa upp efter regeringen Bildt så kanske du inte hade haft någon pension idag, eller någon att se fram emot.

Lektionerna kring 90-tals krisen har jag inte sovit på så det blir nog ett IG för dig kring skuldbeläggandet i denna runda.