lördag, maj 15, 2010

Fel i sak, syfte och vapen

Svartbältaren i provokation, Lars Vilks, är verkligen het den här veckan. Så är även hans bostad utanför Höganäs. Under natten till lördagen så har ett gäng glada amatörer med full kraft slagit till mot Vilks bostad med brandbomber....trodde dom. Hade dessa "terrorister" som var ute efter Vilks skalp varit vakna på första lektionen i civilolydnad så hade det fått lära sig en sak, hur man gör en Molotovcocktail.


Läser på Wikipedia om denna fantastiska uppfinning som givit soldater kamplusten åter och demonstranter övertaget på kravallpolisen. Vapnet som är namngivet efter den ryske utrikesministern Vjatjeslav Molotov. Enligt hävd så användes Molotovcocktailen i Spanien under inbördeskriget men det är hos de Finska soldaterna i deras kamp mot både Ryssen och Tysken detta vapen verkligen gjorde sig ett namn.

En Molotovcocktail består av en vanlig glasflaska fylld med en lättantänd vätska, vanligtvis bensin eller alkohol (metanol eller etanol), och en tändanordning eller helt enkelt en tygtrasa som stoppas ned i flaskhalsen. Man skall alltså INTE använda en PET-flaska som dessa hobby-terrorister till fåntrattar använt mot Vilks hus. Inte nog med att dom har fel i sak, de saknar även förmågan att kopiera en brandbomb med anor från sent 30-tal.

Man kan tycka vad man vill om Lars Vilks och hans konst, men vem som besitter intelligens och kunskap mellan honom och hans antagonister som "försökte" bränna ner hans hus till grunden natten till idag råder det inget tvivel om. Med den gångna attacken mot honom i Uppsala och detta attentat så kan jag konstatera att det står 2 - 0 till Vilks.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Back Nilsson
/ Svensson / Per Altenberg /


Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

När Darwin kom med Origin of Species blev kristenheten oerhört provocerade. Var det därför fel av Darwin att släppa detta verk?

Vakna upp och tänk för bövelen! Varför lierar sig pk-människorna med de muslimska fundamentalisterna snarare än de progressiva muslimer som är sekulära?

Pappan sa...

Till den anonyme (vars inlägg jag sett på varenda blogg om Vilks): Darwin grundade den "moderna" rasismen med sitt verk, bara så du vet. Detta var ett problem för de klassiskt kristna, ja.

Svaret på din andra fråga är väl att pk-människorna inte törs! Och vem skall klandra dem? Vem av oss vågar ens gå på Vilks begravning om han nu mördas av någon mindre klantig islamist?

Mannen har ju evolverat från en medioker konceptkonstnär som man lika gärna kan vara utan, till en potentiell förste svensk matryr i ett civilsationskrig!

Pappan