fredag, juli 13, 2007

Höjd belöning, ökat hopp hos motståndet

Knappt har Bushadministrationens rapport om framgångarna och motgångarna i Irak kriget kallnat föränns belöningen för gripandet av Usama Bin Laden höjs. Man erbjuder en belöning på 50 miljoner dollar (motsvarande 332 miljoner kronor) till den som lyckas fånga in bin Ladin, alternativt ge information som kan leda till hans gripande.
Irak är på väg till ett tvåfrontskrig för Bush, det har aldrig funkat.

Även om inget av de arton mål som satts upp när det gäller säkerhet och politisk stabilitet uppfyllts betonar Bush att det i alla fall går framåt på åtta av dessa punkter. Bush är hårt pressad att få fram resultat och denna höjning kanske kan vara ett sätt för Bush att bättra på sitt utgångsläge, om du nu leder till något vilket jag starkt tvivlar. Det känns mer som Bush skickar en desperat signal till sina motståndare på hemmaplan, och i Irak. Det kan uppfattas som en signal om hopp för motståndet mot USA:s närvaro vilket kommer försvåra läget ytterligare för Bush. Kriget är på väg att bli ett tvåfrontskrig för presidenten.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Bett R World sa...

Vad bra länk till kostnaden för kriget du har på din blogg. Jag gillar att du satt den fullt synlig! Bäst att jag länkar hit från klotet 2007.

Krassman sa...

Bett r World: Hyggligt. Skickar den till i ett mail.