tisdag, juli 31, 2007

Bäst före datum på Metro efterlyses

Tidigare så levererade Metro på sin förstasida ett 5 år gammalt scoop. Nästa vecka så skall SSU välja ny ordförande och påpassligt en vecka innan så lyfter media frågan om SSU:s tidigare medlemsfusk. Detta för att klargöra att en av ordförande kandidaterna var inblandade. Laila Naraghi var ordförande för SSU i Kalmar 2001-2003 och Metro gör bedömningen att de felaktiga uppgifterna som Laila redogjorde 2002 är av största vikt att förmedla idag 2007.
Metro misstänkliggör och smutskastar SSU

Att 438 tusen betalats tillbaka från SSU i Kalmar och ett helt nyttmedlemsregister införts för SSU borde räcka för att Naraghi och SSU gjort bot, men tydligen inte. Enligt Metro så har de tagit del av hemligstämplade förhör med Naraghi som pekar ut henne som "hjärnan" för fusket för fem år sedan. Hur nu Metro fått tag i de sekretessbelagda uppgifterna framgår inte men uppenbart är att Metro nu vill använda gamla synder för att grusa nya framgångar för SSU. Ett tydligt fattigdomstecken från detta borgerliga media. Det bevisar borgerlighetens rädsla av att se ytterligare en stark Socialdemokratisk kvinna på den politiska arenan.

Krassman, In Your Face

18 kommentarer:

Anonym sa...

Till saken hör ju då att om man stjäl 438 000 kroner och är vanlig svensson så sitter man i fängelse, men är man ssu:are/vänserblocket så är det ofint att ens nämna om det är något olagligt som gjorts.
Du kanske inte minns att två ministrar fick avgå som inte betalat tv-licensen, fastän deras ideologi faktiskt var att avskaffa den.
Är det möjligtvis eran idelogi att stjäla och fuska?

Anonym sa...

Varför sitter du och försvarar en fuskare och myglare? Är du en sådan själv? När det gäller sossar finns det inget som förvånar mig.

Krassman sa...

Anonym: Gäsp...man kan knappt hålla sig vaken när ni amatörer på smutskastning sätter igång. Man döms man att återbetala ett bidrag som man fått otillbörligt, det är inget man får sitta i fängelse för. Stöld är något annat men det kanske är svårt att hålla isär två olika begrepp.
Alexander: Om du läser mitt inlägg igen så försvarar jag inte det fusk som skett, det gör ingen. Jag ställer frågan varför Metro ser det som aktuellt att tala om saker som skett för 5 år sedan. Ditt försök att utmåla all sossar som fuskförsvarare framstår mest som patetiskt, noob.

Anonym sa...

Laila Naraghi detta är samma kicka som kallade hela svenska folket rasister (dvs. alla etniska svenskar).

Men det är klart, per automatik blir man rasist om man föds med vit hy (det verkar iaf vara den generella uppfattningen bland politiker med utomskandinavisk bakgrund).

Egentligen bör man fråga, vem som är de verkliga rasisterna när de resonerar som Laila Naraghi gör?

Anonym sa...

SSU har förfallit moraliskt, och börjar alltmer likna en organisation på extremvänster-kanten.

När man demonstrerar med anti-demokratiska krafter som AFA som ger det en ganska tydlig indikation vad vi har att vänta av dessa, våra framtida ledare...

Skrämmande.

Anonym sa...

Antar att Metro anser det vara aktuellt eftersom hon nu aspirerar till ordf. i SSU. Inte konstigt alls. Det kallas research.

Krassman sa...

Klotband: Så till vilka vänder sig denna research tror du? Ombuden som skall välja ny ordförande eller allmänheten. Oavsett vilka så borde väl detta vara känt sedan tidigare. Uppslaget är bara för att misstänkliggöra SSU, och vissa verkar gå på det oxå.

Krassman sa...

Anonym II: Det där har jag aldrig hört och det känns föga troligt. Du kan ju kolla med Laila direkt istället för att spekulera. Du hittar adressen till hennes blogg i mitt inlägg.

Anonym sa...

Ja du Krassman, smutskasting är väl ni i S mästare på, så det är väl ingen idé att vi börjar med det. Bättre att göra som vi gjort och hålla oss till sanningen. Jag tror att researchen vänder sig till att allmänheten ska se att åtgärderen som ssu gör mot de som fuskar är att nominera dem till ordförande. Lek med tanken Krassman att ,låt oss säga, jag i en styrelse hade förskingrat 428papp, då skulle inte jag se ljuset igen eller hur.
Lite konstigt alltsammans eller hur?
/"Anonym 1"

Krassman sa...

Anonym I: Så en som felat och gjort bot skall för alltid stå i skuld alltså. Lika bra att ta alla som gjort fel och misstag och förpassa dom till avbytarbänken alltså? Du skulle nog bli förvånad hur långt du skulle komma i en styrelse. Det finns många platser för människor som ser allt i svart och vitt.

Krassman sa...

Jag kanske bör påminna er om att polisens förundersökning mot Lailia Naraghi lades ned för ett och ett halvt år sedan.

Anonym sa...

Jag påstår inte att en gång syndare alltid syndare, men att sätta någon som gjort ett såpass allvarligt brott som sitt ansikte utåt för ett parit är väldigt underligt. Tänk att hon ska leda en stor skara av sveriges unga, ska man ha en förebilda som tycker det är okej att faktiskt göra något som liknar stöld? Det minsta man kan begära är väl en offentlig ursäkt till svenska folket som blivit bestulna. Sen var frågan varför man tar upp det, ja om hon nu är påväg att väljas till en förebild för unga är det väl åtminstone rätt och högt aktuellt att de ska veta vem de följer?

Krassman sa...

Anonym I: Som sagt, polisens förundersökning mot Naraghi lades ned och när det gäller förebilder så tror jag att du misstar dig. Visst kunde vi önska att alla ledare idag var som Ghandi och Dala i Lama men idag så väljer vi företrädare. Din koppling till förebilder låter mer som en religös koppling. SSU har bett om ursäkt, tidigare ordförande avgick och miljoner har betalats tillbaka. Det räcker tydligen inte...efter 5 år.

Anonym sa...

Om du anser att man måste vara religös för att vara en hedlig person så misstar du dig ganska grovt.
Du måste väl i alla fall förstå att folk kommer sätta ordförande som en förebild att efterlikna när de båda har samma mål och uppfattningar i en ungdoms rörelse, hon står ju för deras åsikter. Samma fenomen uppstår överallt t.ex i idrott, inget religöst med det.
Men om du nu säger att det inte är en så stor grej vad tycker du att ni har att skämmas för? Metro visar ju bara tidigare register för en deltagare i striden om ssu-ordförandet. Allmänheten har i alla fall rätt att veta när det gäller något så stort som en ordförandepost för ett politsktungdomsparti, deras röster är ju även representerade av ordförande.

Krassman sa...

Anonym I: Jag kan inte läsa någonstans att jag tycker att SSU affären är en liten grej. Kan du hjälpa mig att hitta det så att jag kan be om ursäkt i så fall? Det har kostat SSU enormt mycket och kommer att skada SSU lång tid framöver, vilket du verkligen bekräftar. Du kanske inte förstår vad jag menar med din koppling till att se ledare som förebilder och religion, vi ser tydligen ledarskap på olika sätt. Speciellt när det handlar ideologi som det gör i detta fall. Idrott styrs kanske inte så mycket av ideologier, det gör dock politik. Politiska partier är inte en sekt i mina ögon där man lever som sin orförande. Ditt påstående om att allmänhetens röster är representerade genom en ordförande känns inte riktigt nyktert. Du kanske tycker att Fredrik Reinfeldt representerar dig?. Mig representerar han i alla fall inte.

Anonym sa...

Sverige består av representativ deomkrati vilket inebär att vi röstar på de som ska representera våra åsikter i hur landet styrs. Nytt för er i S kanske, där representerar ombuden va de själva vill?
Du menar på att det är något som i alla fall inte är värt att ta upp i media när det är dags att välja ordförande, då måste man ju anse att det inte är något större. Aldrig har jag påstått att man följer ledaren som en gud, men man lär sig av den som lär ut och representerar ett parti, lärdom är en form att ta efter. De som strider i ssu vet jag tar efter ordförande i dennes tankesätt, känner många inom förbundet. Klart att de har egna åsikter men de påverkas som på samma sätt man påverkas av reklam i tv. Du kanske borde studera det männskliga sinnet?

Krassman sa...

Anonym I: Metro tog upp nyheten för att smutskasta SSU, inte för att uppmärksamma att ny orförande skulle väljas. Hade Laila haft uppsåt eller ett ansvar så hade utredningen visat detta. När det gäller reklam så tror jag att det är bevisat för länge sedan att videovåld inte föder våld och att hårdrock inte gör att man äter blodigt kött. Du behöver studera verkligheten.

Anonym sa...

Lite roligt att läsa ditt sista inlägg krassman. Ja, och du tror inte att det är lite radikala saker du tar upp, som även sammhället gör reklam mot. Tror inte man kan se en förebild i duke nuke'm och diverse karaktärer i våldsspel(i alla fall inte jag).
Där har du verkligheten.
Sen var det inte att uppmärksamma att det var ordförande på G utan vem det var som kunde komma som metro gjorde. Sen är det tyvärr som det är i politiken, alla studeras under mikroskop men det kan man ju i alla fall säga är lika för alla så.
Själv är jag av uppfattningen att utredningen inte var den djupaste man gjort, men det är ju min uppfattning.
Har man "suddig" bakgrund får man stå för det när det kommer till val!